İzmir'in Efes Selçuk ilçesi, sahip olduğu tarihi değerlerle dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak anılıyor. Peki Efes Selçuk'ta gezilecek yerler nereler?

İzmir'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Efes Selçuk. İlçede bulunan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince Köyü, Kuş Cenneti, Pamucak Sahili keşfetmek için harika yerlerden birkaçı.

İzmir'e 74 kilometre uzaklıkta bulunan Efes Selçuk, yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle tarih ve arkeloji meraklıları için burası adeta bir cennet.

Efes Selçuk'ta gezilecek yerler

Efes Selçuk'a gidenlerin ilk uğrak noktası hiç kuşkusuz Efes Antik Kenti oluyor. Kent, Unesco Dünya Miras Listesi'ne girmeyi de başardı.

Görkemli kentte Celsus Kitaplığı, Büyük Tiyatro, Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Hadrian Tapınağı gibi ihtişamlı yapılar bulunuyor.

Hristiyanlık inanışına göre Hz. İsa’nın çarmıha gerilişinden sonra Hz. Meryem’in havari Yuhanna (St. Jean) ile birlikte yerleştiği Meryem Ana Evi de Selçuk’un çok ziyaret edilen bir başka adresi. Hac yeri olarak ilan edilen Meryem Ana Evi özellikle Hz Meryem’in ölüm yıl dönümü olan 15 Ağustos tarihinde en kalabalık gününü yaşıyor.

Efes Selçuk'ta görülmesi gereken yerlerden biri de Yedi Uyuyanlar Mağarası. Bunun dışında Aziz Yuhanna (St. John) Bazilikası, Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Camisi ve İsa Bey Hamamı da gezi rotanıza ekleyebileceğiniz güzelliklerden.

Pamucak Sahili'nde denize girin

İlçede görülmesi gereken yerlerden biri de Pamucak Sahili. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer alan sahil, 5 kilometrelik uzunluğu ve berrak suyu ile ziyaretçi akınına uğruyor. Aynı zamanda sahil kum zambaklarının da doğal yetişme alanı.

Selçuk Kuş Cenneti'ne mutlaka uğrayın

İlçede ziyaretçi çeken noktalardan biri de Selçuk Kuş Cenneti. Burada pek çok farklı kuş türünü görebilirsiniz.

Dünyaca ünlü köy Şirince

Gezilmesi gereken yerlerden biri de dünyaca ünlü olan Şirince köyü. En iyi turizm köyü seçilen köy, ziyaret edilmesi ve görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Efes Selçuk'a nasıl gidilir?

Efes Selçuk'un İzmir şehir merkezine uzaklığı 74 kilometre olarak biliniyor. İlçeye gitmek isteyenler için İzmir Otogarı'ndan kalkan Selçuk minibüslerine binebilirsiniz. Bunun dışında İZBAN ile de Selçuk'a ulaşabilirsiniz.

Özel aracınızla gidecekseniz de İzmir-Aydın Otoyolu’nu takip ederek, Selçuk kavşağından çıkmanız gerekiyor. Otoyolu kullanmak istemeyenler ise İzmir-Aydın arasındaki eski yolda, Torbalı’yı geçtikten sonra Selçuk tabelasını takip etmeli.

Kaynak: Haber Merkezi