Ege Şenol Çalışkan- İzmir, Türk futbol tarihinde kendisine yer edinmiş en önemli şehirlerden biri. Futbol sahnesine iz bırakan birçok stadyuma ev sahipliği yapan bu şehirde bulunan yapılar kulüp taraftarları için adeta bir mabed niteliğinde. Bucaspor'un maçlarını oynadığı stadyum ise uzun yıllar boyunca Buca Arena diye nitelendirilen Yeni Buca Stadyumu. Peki Yeni Buca Stadyumu nerededir? Yeni Buca Stadyumu'na nasıl gidilir?

Buca Arena (Yeni Buca Stadyumu)

2008-2009 sezonunda kullanıma açılan stadyum, İzmir'in köklü futbol külüplerinden olan Bucaspor tarafından kullanılıyor. Kapasite arttırma çalışmalarıyla birlikte 13.500 kişilik olan bu stadyumun yapımına Bucaspor'un kuruluş yılı olan 1928'den bu yana şehir merkezinde olan ve şimdilerde Demokrasi Meydanı olarak bilinen Org. Çevik Bir Meydanı'nda hizmet veren Buca İlçe Stadyumu'nun artık Bucaspor'un beklentilerini karşılayacak düzeyde olmaması sebebiyle belediye tarafından başlanmış. İzmir'de Atatürk Stadyumu ile birlikte dört tarafında da tribün bulunan iki stadyumdan biri olarak dikkat çeken bu stadyum 2008-2009 sezonu 2. Lig Yükselme Grubu maçlarından bu yana kulübe hizmet vermeye devam etmeye devam ediyor. Stadyumun önünde yaklaşık 1000 arabalık bir otopark da bulunuyor.

Buca Arena (Yeni Buca Stadyumu) nerededir?

Bilinen adıyla Buca Arena, yani Yeni Buca Stadyumu, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Evka-1 bölgesinde,  Yedigöller'in 200 metre kadar güneybatısında konumlanıyor.

Buca Arena'ya (Yeni Buca Stadyumu) nasıl gidilir?

İlçe merkezine görece yüksek bir konumda yer alan Yeni Buca Stadyumu'na ulaşım toplu taşıma vasıtasıyla gerçekleştirilebiliyor. Konak'tan kalkan ve Şirinyer bölgesinden geçen 285 numaralı Konak-Evka 1 otobüsü ve 875 numaralı Şirinyer Aktarma Merkezi-Evka 1 ESHOT otobüsleriyle stadyuma kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanında Evka 1-Bozyaka ve Evka 1-Yeni Garaj dolmuşlarını kullanarak da stada varabilirsiniz.

Özel aracıyla stada gelmek isteyenler için aşağıya bir konum bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak yolculuğunuz esnasında faydalanabilirsiniz.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan