İzmir'de birbirinden güzel köyler, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan köylerden biri de Germiyan Köyü. Bu köy aynı zamanda Türkiye genelinde verilmiş bir ünvana da sahip olan ilk yerleşim yeri. Peki Germiyan Köyü nerededir? Germiyan Köyü'ne nasıl gidilir?

Germiyan Köyü

Eşsiz bir Ege köyü olan Germiyan'ın tarihi oldukça eski bir döneme dayanıyor. Osmanlı Devleti'nde kurulan Germiyanoğulları Beyliği, bu köye ismini vermiştir. Germiyan Köyü aynı zamanda Türkiye'de ilk kez bir yerleşim yerine verilmiş olan Slow Food akımına katılma ünvanını da elinde bulunduruyor. Slow food, fast food gıdalara karşı oluşturulmuş bir akımdır. Sağlık açısından oldukça zararlı olan fast food gıdalar kişide büyük sağlık sorunları oluşturabiliyor. Slow food ise yerleşim yerinin bulunduğu bölgeye ait ürünlerle yapılan ve dışarıdan hazır ürün kullanılmamasını temel almış bir akım olarak dikkat çekiyor. “İyi, temiz ve adil gıda” sloganıyla kurulan slow food akımı sağlıklı beslenmeyi savunan bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Köyün hemen hemen her noktasında Ege Bölgesi'ne dair mimariyi ve bölgeye ait otantik havayı hissetmeniz mümkün. Birçok evin duvarında renkli resimler ve ilgi çekici motifler bulunuyor. Bu köyün halkı genellikle köy kahvesinde sosyalleşiyor. Ayrıca kurulan köy pazarında da bölgeye ait organik ürünler satılıyor. Köy aynı zamanda bir plaja da sahip. Germiyan'da bulunan bu plaj sessiz ve sakin yapısıyla bölgeyi ziyarete gelenler için müthiş bir tatil fırsatı anlamına geliyor. Masmavi denizi ve pırıl pırıl kumları ile Germiyan Plajı'nı da bu köye gelmişken mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Germiyan Köyü nerededir? Nasıl gidilir?

Germiyan Köyü, İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alıyor. Bu köy İzmir merkeze yaklaşık 70 km uzaklıkta, Çeşme'ye yaklaşık 23, Alaçatı'ya ise ortalama 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Ulaşım: İzmir'den yola çıkarak bu köyü ziyaret edecekseniz özel aracınız dışında da ulaşım imkanınız bulunuyor. Fahrettin Altay ve Otogar'dan kalkan Çeşme Seyahat otobüslerini kullanarak Çeşme'ye gelebilirsiniz ve buradan da minibüs kullanarak Germiyan Köyü'ne ulaşabilirsiniz. 

Özel aracınızla gelecekseniz bu köye ulaşmak için İzmir-Çeşme otoyolunu kullanabilirsiniz. Zeytinler çıkışını kullanarak Çeşme yönünde yola devam edin. Ardından Nohutalan köyüne ait tabelayı geçtikten sonra Germiyan köyüne ulaşabilirsiniz.

Aşağıda bulunan harita bilgisine tıklayarak yol tarifi oluşturabilir ve bu eşsiz Ege köyüne rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ