Son yıllarda hem dünya genelinde hem de Türkiye’de popülaritesi artan Bare Knuckle (Çıplak El Boks) organizasyonları, büyük bir ilgi görüyor. Bu alanda ülkemizi temsil eden isim ise İzmirli genç boksör Emircan Gülşen oldu. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da Klan Fighting organizasyonunda ringe çıkan Gülşen, rakibi Vitya Maori’yi ikinci raundda teknik nakavtla mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Bu zaferiyle kemer hedefi için önemli bir adım atan Emircan Gülşen, 5 Nisan’da Ukrayna’nın Kiev kentinde yapılacak olan Bare Knuckle müsabakasında Ukraynalı Andrii Zakharchenko’yu yenmesi halinde kemer maçına çıkmaya hak kazanacak.

Kemer maçı için hedef belli

İlk maçını Ukrayna’nın Kiev şehrinde kazandığını belirten Emircan Gülşen, “Ukrayna’nın profesyonel ve başarılı bir sporcusuyla karşılaştım ve onu ikinci raundda nakavt ettim. Şimdi 5 Nisan’daki ikinci maçıma çıkacağım. Eğer bu maçı kazanırsam, kemer maçı için ilk adımı atmış olacağım” dedi.

Eczacıbaşı Dynavit’te sürpriz ayrılık: Kimse beklemiyordu Eczacıbaşı Dynavit’te sürpriz ayrılık: Kimse beklemiyordu

Türkiye’de çıplak el boksu henüz yok

Türkiye’de henüz çıplak el boksunun bulunmadığını vurgulayan Gülşen, “Dünyada hızla popülerleşen bir spor dalı. Ülkemde de bu alanda bayrağımı dalgalandırmak istiyorum. Şu an birkaç organizasyondan teklif aldık, bunlarda da dövüşeceğim. Hedefim Ukrayna’daki maçımı kazanıp, Türk spor tarihine ilk kemeri kazandırmak” ifadelerini kullandı.

‘’Üzerimdeki sorumluluğun farkındayım’’

Emircan Gülşen, yurt dışında dövüşürken Türk milletine karşı büyük bir sorumluluğu olduğunu da ifade etti. “Oraya gittiğimde sadece ismimle değil, tüm ülkemle temsil ediyorum. Bu benim üzerimde büyük bir sorumluluk yaratıyor. Ancak bu sorumluluğun altından kalkabileceğime inanıyorum. İlk maçımda bunu başardım, bu maçta da başaracağım. Ülkemi temsil etmek benim için çok gurur verici” dedi.

Çıplak el boksuna ilgi artıyor

Gülşen, Türkiye’de dövüş sporlarının hızla ilgi görmeye başladığını belirterek, “Çıplak el boksu Türkiye’de henüz gelişmemiş bir alan. Bu yüzden de insanlar çok ilgileniyor. Türkiye’de bunu yapan ilk sporcudan biri olmak benim için büyük bir gurur. Her kazandığımda Türk halkına bir zafer hediye ettiğimi düşünüyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA