Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndan geçmesinin ardından, yasaya karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşları, eylemlerini Ankara’ya taşıma kararı aldı. Bu kapsamda İzmir Hayvan Hakları Savunucuları da Ankara’daki eylemlere katılma kararı aldı. Cumartesi gecesi Konak’ta hareket edecek İzmir Hayvan Hakları Savunucuları, Büyük Ankara Mitingi’ne katılmayı planlıyor. 

Can dostlarımızı teslim etmeyeceğiz

Konuyla ilgili İz Gazete’ye konuşan Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER), Başkan Yardımcısı Ömer Kanar, taleplerinin yasanın geri çekilmesi olduğunu söyledi. Çözümün aşılama, kısırlaştırma ve yerinde yaşatma olduğunu belirten Kanar, “Amacımız hükümetin çıkarmak istediği kanlı yasanın geri çekilmesi. Bütün canlıların yaşam hakkı vardır. Toplatılmalarına, barınaklara kapatılıp uyutma adı altında öldürülmelerine asla izin vermeyeceğiz. Bu insanlık dışı bir olaydır. Güvenli sokak arayanlar, önce iki ayaklıların işlediği öldürme, yaralama, taciz, tecavüz, hırsızlık, ve gasp gibi suçları işleyenlerle ilgilensinler. Kendi halinde yaşam mücadelesi veren can dostlarımızı asla teslim etmeyeceğiz.“ ifadelerini kullandı.

Canlar için nöbet tutuyorlardı

İzmir Hayvan Hakları Savunucuları, yasa teklifi komisyonda görüşülürken, İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yer alan ÖSYM Binası önünde iki hafta süren bir nöbet başlatmıştı. Her akşam saat 20.00’da aynı yerde buluşan eylemciler, iki saat boyunca konuşmalar ve sloganlarla yasanın içeriğini protesto etmişti. Bu eylemlere CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da destek vermişti.

Ücretsiz otobüsler kaldırıyorlar

28 temmuz Pazar akşam üzeri Anıtpark Ankara’da gerçekleşmesi planlanan Büyük Ankara Mitingi’ne, İzmir’den katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz otobüs kaldırılacak. İzmir Konak Yeni Karamürsel önünden hareket edecek otobüslerin kalkış saati 23.30 olarak belirlendi. Katılmak isteyen vatandaşların ilgili numaradan arayıp yer ayırtması gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ