İzmir Karşıyaka Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapan, Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Karşıyaka Belediye Temsilcisi Selçuk Birdi borçları nedeniyle intihar etti.

Konu ile ilgili Tüm Bel-Sen'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün sendikamızın Karşıyaka İşyeri Temsilcisi Selçuk Birdi'yi kaybettik. Yaşamayı çok sevse de yaşamından geçecek kadar sıkılmış bugün anladık. Ardında borçlarını yazdığı bir kağıt parçası bırakıp gitti sessizce.

Yıllar önce ilk tanıştığımız gün "ben temsilci olmak istiyorum" diyerek Karşıyakalı emekçilerin mücadelesinde gönüllü olarak görev alan ve en zor zamanlarımızda yan yana durmaktan vazgeçmeyip sendikasına ve verilen hak alma mücadelesine tereddüt etmeden emek veren bir arkadaşımızı yitirdik bugün. Bugün günlerce süren Karşıyaka eylemlerine sesimize ses olsun diye babasını ve çocuğunu da kolundan tutup getiren, kimseden sözünü esirgemeyen, yetki dönemlerinde yorulsa da oradan oraya koşturmaktan geri durmayan bir yol arkadaşımızı, iş arkadaşımızı yitirdik. Bugün biz bazen haddinden fazla inatçı bir arkadaşı, yeri gelince bizlere terslenmeyi de ihmal etmeyen ama iki gün sonra yine yan yana olmayı becerebilen, iyiliğinden hiç şüphe etmediğimiz bir dostumuzu yitirdik. Çok değil yakın geçmişte bizlerin haklarını görmezden gelenlere "sayenizde yuvalar yıkılacak, birileri canına kıyacak" demiştik oralı olmadılar. Şimdi onun ardından iki çift söz etmeye yüzleri var mıdır bilmem ama hakları olmadığına eminim.

Dün bizlerin bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin haklarını gasp eden o emekçi düşmanı idarecilerle uzlaşmayan tavrı mücadelemize ve arkadaşlığımıza çok şey kattı. Her şey için ardından bir teşekkür bırakıyoruz bu kara güne. Uğurlar olsun...

Fırat Belen Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube TİS ve Hukuk Sekreteri"

Beyaz Saray önünde de tepki gösterilmişti

DİSK Genel İş 8 Nolu Şube üyesi Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ ve Personel AŞ işçilerinin maaşlarının eksik ve zamanında yatırılmamasından dolayı eylemler başlamıştı.

Yapılan eylemler ABD’nin Kolumbiya Bölgesi’nde bulunan Washington D.C.’deki başkanlık binası olarak bilenen Beyaz Saray’ın önünde devam etmişti. Beyaz Saray’ın önünde yeşil uzaylı kostümü giyenler ‘Türkiye İzmir Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının parasını ödemiyor, yanınızdayız’ yazılı bir pankart açmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi