Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş’den maaşlarının zamanında ve tam ödenmesi için gerçekleştirdikleri eylemden sonra, “sendikanın onay vermediği iş bırakma eylemi” ne katıldıkları gerekçesiyle atılan 93 işçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Direnişlerine 185 gündür devam eden işçiler adına basın açıklamasını okuyan işçilerden Elçin Cinğ açıklamasında, “İşverenimiz olan Karşıyaka Belediyesi bize güveni kötüye kullanma, hırsızlık yapma veya meslek sırlarını açıklama gibi suçlamalar yöneltti. Bu sebeple işten çıkarılmamızın ağır sonuçları oldu: Kıdem ve ihbar tazminatımızı alamadık, işsizlik maaşına başvurma hakkımızdan olduk ve SGK kayıtlarımıza "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış" nedeniyle işten çıkarıldığımız işlendi. Bu durum, yeni bir iş bulmamızı da zorlaştırıyor. Bu karar keyfi ve haksız bir şekilde alınmıştır” ifadelerine yer verdi.
Özel, konunun çözülmesini istemişti
CHP Lideri Özgür Özel’in konunun çözülmesi işçi Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal’a talimat verdiğini ancak buna rağmen işlerine dönemediklerini aktaran Cinğ, “Ailelerimizin geçimi ve yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığı hiçe sayılmış, geleceğimiz belirsizliğe sürüklenmiştir. Direnişimizin 132. gününde yani 53 gün önce uğradığımız bu haksızlığı dile getirdiğimiz CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, konunun çözüme kavuşturulması ile ilgili CHP İzmir İl Başkanlığından çalışma yapılmasını istemiş, 10 Ocak tarihinde ise çalışmanın olumlu sonuçlandığını ve çözüldüğünü Konak' ta yaptığı bir konuşmada kamuoyuyla paylaşmıştır. Maalesef bugün direnişimizin 185. günü ve çözüm için hiçbir somut adım atılmış değildir.”
“Yeni bir yol çizmek zorunda kaldık”
185 gündür devam eden direnişleri sonuç vermezse Ankara’ya yürüyeceklerini söyleyen Cinğ, “Aylarca sürdürdüğümüz mücadelenin sonucunu aldığımızı ve işlerimize döneceğimizi düşündüğümüzden ara verdiğimiz eylemlerimiz için geldiğimiz noktada yeni bir yol haritası çizmek zorunda bırakıldık. Verilen sözler bu hafta içinde tutulmaz ve işlerimize dönemezsek, ekmeğimizi ve onurumuzu savunmak için Ankara'ya yürüme kararı aldık. Bu yürüyüşün, yalnızca bizim değil, ülkemizde iş güvencesi elinden alınan, emeği değersizleştirilen tüm çalışanların sesi olacağına inanıyoruz. Biz, sadece hakkımız olanı istiyoruz: Adalet, iş güvencesi ve emeğe saygı! Yetkilileri, işverenleri ve kamuoyunu bu haksızlığa karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!” diye konuştu.