Şirince'nin eşsiz doğasında bulunan Kayserkaya evlerinde, başlangıçta bir komedi kampı olarak düşünülen etkinlik, şimdi 4 performans sanatını inceleyen bir komedi araştırmaları festivaline dönüşüyor. 4 gün 5 gece sürecek bu festivalde, komedi performans sanatları üzerine atölyeler ve açık sahne etkinlikleri düzenlenecek. Festival, bireysel sanatçılar ve ekipler için açık olacak.

Whatsapp Image 2024 07 21 At 20.44.02 (1)
Festivalde dört ana başlık üzerinde durulacak: oyunculuk, müzik, fiziksel performans ve sinema. Burak Tamdoğan, Murat Kılıç, Evren Gülseven ve Ayşegül Erkutay gibi isimlerin liderliğindeki atölyeler ile komedi sanatını derinlemesine keşfetme fırsatı sunulacak. Sektör profesyonelleri de hikayelerindeki komik unsurları paylaşarak katılımcılara ilham verecek.


Açık sahne etkinlikleri, performans sergilemek isteyen her katılımcıya açık olacak. Boşluklara kayıt yaptırarak seyirci toplama ve doğaçlama gösteriler yapma imkanı sağlanacak. Kamp, 100 katılımcı ve 100 seyirci kapasitesiyle sınırlı olacak.

Festival duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Kimler bu kampa katılabilir?

Komedi performans sanatçıları, Alan gönüllüleri ve profesyonelleri, Komedi içerik üreticileri, Meraklılar ve çok gülenler.

Neler olacak?

Atölyeler;

Burak Tamdoğan liderliğinde Anlatıyı, Murat Kılıç'la çok tartışılan kavram kamera önünde, sağında, solunda, arkasında yapılan oyunculuğun "ne mana" olduğunu, Evren Gülseven' le hikayeye müziği eklemeyi ve birlikte akmayı, Ayşegül Erkutay'la bedenimizin tuttuğu kayıtları araştıracağız.

Sektör profesyonellerinin hikayelerindeki komiklikleri keşfedeceğimiz sohbetler olacak.

Açık sahne nasıl çalışır?

Açık sahnenin tek çalışma sistemi boşluklara kendinizi kaydettirmeniz ve kitlenizi toplayıp orda gösterinizi sergilemeniz. Ayarttığınız, ekip oluşturduğunuz insanlarla diğer ekip oluşturmuş insanları toplayıp doğaçlama kapışmalar seyrettirmenizi çok isteriz. Burası tüm denemek istediklerinize açık bir alan sağlayacak. 100 oyunculu 100 seyircili 100 kişilik kampın kaçıncı komedyeni olacaksın?

Bulduğumuz keşfettiğimiz her şeyi gülerek karşılamayı deneyeceğimiz bu kamp gerçekten komik olsun istiyoruz. Bu bir açık çağrıdır. Komiksen gel de gülelim:)

Kaynak: HABER MERKEZİ