AKP'nin yeni vergi düzenlemesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Meclis'e sunulan yeni yasa teklifine göre 100 bin TL'lik kredi kartı limiti bulunan vatandaştan her yıl 750 TL savunma sanayi fonu payı kesilecek.

Bu öneri tartışmalara yol açarken, vatandaşlar da kart limitlerini düşürmek için harekete geçti.

Yüz bin TL üzeri limite sahip olan kredi kartı sayısı 61 milyon 955 bin 106 olarak açıklanırken, vatandaşlar da limitlerini düşürmek için bankalara çağrı merkezleri üzerinden ulaşmaya çalışıyor.

Vatandaşların bu panik hali üzerine bankalar da müşterilerine mesaj yollamaya başladı. Bankaların yolladığı mesajlarda şu ifadeler yer aldı: "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Kaynak: HABER MERKEZİ