Manisa’nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli şahıs, dini nikahla yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz A.’yı sokak ortasında metal sopayla dövdü. Kadın aldığı darbelerin etkisiyle yere yığıldı. Bu esnada çevredekiler olaya müdahale etmemesi dikkat çekti. Bir kişinin Akman’ın elindeki sopayı almasıyla birlikte esnaf, kadını kurtarıp adamı etkisiz hale getirdi. Akman’ı vatandaşların elinden polis kurtardı. Gözaltına alınan Akman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, sosyal medyada tepki çeken bu görüntülere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenen Gökçen, şunları kaydetti:

“Bir kadının düpedüz, sokak ortasında işkenceye uğraması ve öldüresiye darp edilmesi hakkında edecek tek kelimeniz yok mu? Sizin göreviniz yalnızca bu saldırganın hak ettiği cezayı alması değil, bu ülkede her insanın kendisini güvende hissedebilmesi, şiddetin önlenmesidir. Yargıyı sadece teknik bir çalışma alanı gibi görmek ve göstermek yerine tam da sizin istatistiklerinizde artan kadına şiddet, çocuk istismarı, dolandırıcılık, uyuşturucu ve kasten yaralama suçlarını nasıl önleyeceğinizi açıklamak. Fakat bunlar yerine yepyeni suçlara kapı aralayan, insanımızın yargıya ve devlete güvenini daha da sarsan bir anayasasızlaştırma projesi peşinde koşmakla meşgulsünüz. Ülkenin gerçek güvenlik ve adalet sorunu her geçen gün daha çok sayıda yurttaşımızı adalet sisteminden soğutuyor, yargıya olan inancını zedeliyor. Anayasasızlaştırma işini bırakın, yurttaşların güvenliği için çalışın.”

Kaynak: ANKA