Manisa'da bulunan Şehzadeler Parkı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 2019 yılında açılan park, 18 milyon TL'lik bir yatırımla yapıldı.

Parkın içinde Manisa'daki ve Türk İslam Dünyasındaki 32 adet önemli önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Minia Şehzadeler, 478. Yıllık bir gelenek olan Mesir’in atılma anının canlandırıldığı Dioramik Mesir Müzesi ve çocukların keyifle gezebileceği çizgi film kahramanlarının bulunduğu Masal Parkı yer alıyor.

Parkın içinde aynı zamanda oturup bir şeyler yiyebileceğiniz kafe de bulunuyor.

Parka giriş ise ücretsiz. Parkı gezebileceğiniz saatler ise 09:00 ile 22:00 olarak açıkladı.

Parka girişte sizi Minia Şehzadeler karşılıyor. Parkta Osmanlı eserlerinden camiler, hanlar, kervansaraylar, türbeler, kuleler, saraylar da yer alıyor.

Dioramik Mesir Müzesi'nde ise mesirin bulunma hikayesi ve halka dağıtıldığını gösteren resim ve heykeller bulunuyor. Ayrıca buradan mesir macunu da alabilirsiniz.

Çocuklar en çok Masal Parkı'nı seviyor

Parkın bir bölümünde ise çizgi film karakterlerinin heykellerinin olduğu Masal Parkı yer alıyor. Pinokyo, Rapunzel, Buz Devri, Şirinler, Madagaskar, Taş Devri, Hulk, Süpermen, Keloğlan, Temel Reis, Casper, Tenten gibi birçok bilinen masal kahramanı burada bulunuyor.

Şehzadeler parkı nerede?

Şehzadeler Parkı Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunuyor. Parka İzmir kent merkezinden 45 dakikada ulaşmak mümkün.

Editör: Özlem Çimen Durmaz