Pazartesi akşamı İzmir’de oynanan ve Türkiye’nin İzlanda’yı 3-1 yendiği maçın yankıları sürüyor. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabaka, aynı zamanda 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş kutlamalarına denk gelmişti. Bu kapsamda, tribünler tamamıyla dolmuş, taraftarlar milli takımı coşkuyla desteklemişti. Maç öncesi ve sonrası hiçbir olay çıkmaması da kamuoyunu sevindiren bir diğer unsur olmuştu. 

Misafirlerimiz çok memnun kaldı

Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programına katılan Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil de milli maç heyecanını İsmail Küçükkaya ile paylaştı. Sepil, maç öncesi İzlanda Futbol Federasyonu yetkililerini ağırladıkları anlatan Sepil, “Konuklarımızı karşıladık, gezdirdik ve sonrasında İzmir’in olmazsa olmazı olan balık yemeğe götürdük. Ardından da stada geldik ve maçı birlikte izledik. Sonrasında da kendilerini havalimanından yolcu ettik. Kendileri beni arayarak bugüne kadar izlediği en coşkulu seyirci olduğunu belirtti. Türkiye maçta çok iyi oynadı, özellikle de ikinci yarıda. Buna seyirci de fazlasıyla destek oldu.” ifadelerini kullandı.

Gürsel Aksel Milli Takım stadı olabilir

Avrupa’da hemen her milli takımın bir ana stadı olduğunun altını çizen Mehmet Sepil, ”Örneğin İngiltere deyince akla Wembley Stadı geliyor. Fransa denince akla Park de Prince stadı akla geliyor. Neden Türkiye için de aynısı geçerli olmasın, biz tabi ki her maç İzmir’de oynansın demiyoruz ama bu fikir düşünülebilir. Bizim 20 bin kişilik bir kapasitemiz var. Federasyon, kimi maçlar için bunu yeterli bulmayabilir, ama yine de İzmir’de daha çok maç oynanmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Futbol seyirciyle güzel

Sporun her dalının seyirci katılımı ile güzelleştiğini belirten Sepil, ”Bir sonraki maç Samsun’da oynanacak. Eminim ki orada da benzer bir coşku olacaktır. Bursa, Eskişehir, Kocaeli gibi kentlerin çok iyi taraftarları var. Bu kentlerinde sürece dahil olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Ali Koç’un itilmesi kabul edilemez

Sepil, önceki ay yaşanan olaylı Fenerbahçe maçıyla ilgili de konuştu. Konuyu üzülerek takip ettiğini ifade eden Sepil, ”Ali Koç'un itilmesi kabul edilemez. Üstelik biz ev sahibiyiz. Benim gibi bir profilde insanın bu durumu kabul etmesi mümkün değil, Ali Koç'un iyi niyetle indiğini biliyorum ancak sahaya inmese daha doğru olurdu. Taraftarımız heyecanlı, golümüz iptal oldu, uzatmalarda iki gol yedik. Bu durumları bende yaşadım ancak sahaya inilmesi doğru değildi.” şeklinde konuştu.

Yabancı yatırımcının gelmesi zor

Mehmet Sepil 'Yabancı yatırımcı nasıl gelir?' sorusunu ise  “Zor gelir. Biz borçsuzduk. Transferleri belki taraftar daha çok önemsiyor ama bu çok önemli. Rasmus Ankersen taraftarı ve stadı gördüğünde 'Brentford'daki stadımızdan daha güzel' demişti. Hem ekonomik durum hem de camia yapısı çok önemli.” şeklinde yanıtladı.

Forma hediye etti

Programın sonunda İsmail Küçükkaya’ya arkasında ismi yazan bir Göztepe forması hediye eden Mehmet Sepil, transfer konusunda sorulan soruyu da gülerek yanıtladı. Sepil, “Çalışmalarımız var ama burada açıklamamız mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi