Menemen Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemleri sürüyor.

Tazminatlarını dahi alamayan işçiler bugün yaptıkları açıklamada, "Vakti zamanında birileri ‘taraf olmayan bertaraf olur’ demişti. Yıllar içinde dediklerini yaptılar ve kendilerinden olmayanı ülke ekonomisinde krize boğdular.  Biz bu zihniyetin işçi ve emekçi düşmanı olduğunu buradan bir kez daha ilan ederiz" dedi.

80 gündür belediyeye uğramıyor

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Bizler Menemen Belediyesi'nden haksız yere İşten çıkarılan işçileriz. İşten çıkarıldığımız 27 Mayıs tarihinden bu yana, neden işsiz kaldığımıza dair bize açıklama yapılmasını ve hak ettiğimiz tazminatların ödenmesini talep ediyoruz. Namuslu şerefli her işçi gibi bu taleplerimiz için her sabah buluşarak belediye binasının önünde beklemekteyiz.

Oysa Belediye Başkanı Aydın Pehlivan bizlerle karşılaşmamak için 80 gündür belediyeye dahi uğramamakta.

Kendisini kınıyoruz

Geçtiğimiz gün firari belediye başkanımızın Menemen Yardım Sevenler Derneği'ne gideceğini duyunca görüşebilmek umuduyla dernek binası önüne geldik. İşçileri gören ve her Menemen vatandaşı gibi durumdan haberdar olan Dernek Başkanı Fatma Tiryaki Foran "Burada durmanızı istemiyorum. Aydın Pehlivan bizim misafirimiz. Misafirimize saygılı olun. Burayı terk edin" diyerek siyasi erke sadakatini dile getirdi. Derneğin finansal kaynağını korumak amacı güttüğü çok belli olan bu davranıştan dolayı kendisini kınıyoruz. Ulusal düzeyde bir derneğin başkanı olan Foran’ın bu derneği dönemsel hedeflerle küçük düşürmesinin doğru olmadığını hatırlatıyoruz.

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz

Vakti zamanında birileri ‘taraf olmayan bertaraf olur’ demişti. Yıllar içinde dediklerini yaptılar ve kendilerinden olmayanı ülke ekonomisinde krize boğdular. Dahası bu vatanın vatandaşları arasında kutuplaşmayı körükleyerek ülkeyi dönüşü zor bir yola soktular. Biz bu zihniyetin işçi ve emekçi düşmanı olduğunu buradan bir kez daha ilan ederiz. Biz bu vatanın evladı emekçiler emeğimiz söz konusu olduğunda A partisi, B partisi demeden, o siyasi figür ya da bu siyasi figür demeden emeğimiz ve alın terimiz için mücadele ederiz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bunu buradan Aydın Pehlivan'a, Fatma Tiryaki Foran’a ve tüm diğer emek düşmanlarına ilan ederiz.

Kaynak: Haber merkezi