Gizem TABAN ŞEBER/ İZ GAZETE- CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Avukat Deniz Karakurt, İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun ile Seçime Doğru programının konuğu oldu. Menemen’de mevcut yönetime sert eleştirilerde bulunan Karakurt, göreve seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerden de bahsetti. 

Herkesin kanı donacak

AKP Menemen Belediye Başkan Adayı ve Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan tarafından yönetilen ilçedeki son durumu özetleyen CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt, “Şaka kutuları olur dışı süslüdür ama içini açtığınızda korkunç bir şey çıkar. Menemen şu anda şaka kutusu gibi… Çokça şikayet var. Menemen’in içi yangın yeri ama dışı ucuz bir süs kutusu gibi… Menemen halkı yılmış durumda. Sağınıza dönseniz AKP Adayı, solunuza dönseniz AKP Adayı… Her adımda afişi var. Bunun nedeninin kaybetme korkusu olduğunu düşünüyorum. Şu algıyı yaratmaya çalışıyorlar; ‘Biz iktidarız, geleceğiz.’ Ama o kadar büyük bir korku var ki ne kadar boş dükkan varsa seçim ofisi olarak tutmuşlar. Çok çirkin bir görüntü… Hayretle izliyoruz. Bir de bunları yaparken belediyenin kaynaklarını kullanıyorlar. Resmi kıyafetli belediye çalışanlarıyla, belediyenin araçlarıyla AKP Adayı’nın afişleri asılıyor. Belediyenin kaynakları seçim çalışmalarında kullanılıyor. Elimizde çok ilginç bilgi ve belgeler var, açıkladığımız zaman herkesin kanı donacak. Ben inanıyorum ki AKP’ye gönül vermiş kişiler dahi bu kadarını beklemiyorlardır. Bunlar dağın görünen yüzü, bir de o dağın görünmeyen yüzü var. Bunu da ileriki günlerde açığa çıkartacağız” diye konuştu. 

Borcu öderiz, hesabını sorarız

AKP’li Pehlivan’ın belediye bütçesini seçim çalışmalarına harcadığını, ilçeye hizmet adı altında sunulan projelerin yalnızca makyajdan ibaret olduğunu vurgulayan CHP’li Karakurt, şunları söyledi: “Doğru yatırımlar olsa zaten sesimizi çıkarmazdık, amacımız vatandaşa hizmet, hangi partinin yaptığı önemli değil. Ancak hizmet adı altında yapılanların gerçek proje olmadığını, yapay bir görüntü olmadığın bilmek insanı çok rahatsız ediyor. Şu an bir battı-çıktı yapılıyor, Karayolları’nın yapması gereken bir iş, belediyenin yapmaması gerekir. Seyrek arazileri satıldı, Maltepe arazileri satıldı, yetmedi Emiralem arazileri satıldı ve şu anda belediye ciddi borç altında… Borçların ödenmediğini duyuyoruz. Onlarca örnek var ama bir tanesini söyleyeyim; belediyenin kent iyileştirme ile ilgili bir projesi vardı, bu projeye ait faturanın sadece yüzde 2’sinin ödendiğini, kalan borcun ödenmediğini ve firmanın bu nedenle işi bırakıp gittiğini öğrendik. Yani şu anda gideceklerini bildikleri için parayı tamamen seçime harcıyorlar, makyaj yapıyorlar. Gerçek projelerin paraları ödenmiyor. Şunu yaratmaya çalışıyorlar; ‘Biz CHP’ye büyük bir borç yükü bırakalım, CHP altından kalkamasın.’ Ama hiç kimsenin korkusu olmasın, altından kalkacağız. Bu borçlar bize kalacak ama kimsenin endişesi olmasın, borçları öderiz hesabını da sorarız.”

En çok AKP’liler şikayetçi

AKP’li Pehlivan’ın yönetimi için ‘Ağustos böceği’ benzetmesi yapan CHP Adayı Karakurt, “Menemen’in gerçek hizmete ihtiyacı var. Sanat iyidir, güzeldir ama Türkiye’nin hiçbir belediyesinde bu kadar art arda konser yoktur. Bu, parayı acele harcama telaşıydı. Şu an kış ayına girdik, müzik bitti ve ağustos böceği aç… Şu an halkımız gerçek hizmetlerin yapılmamasından dolayı çok muzdarip” ifadelerini kullandı. 

Halkla içe içe olacağım

“Bizim çok büyük projelerimiz var ancak önemli olan proje yaparken ihtiyacı doğru tespit etmek” sözleriyle açıklamalarını sürdüren CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Karakurt, “Bazı projeler; görerek, duyarak, STK, muhtar ve halk ile birlikte yapılır. Eğer halka danışmadan bir projeye başladıysanız o projenin bir ayağı eksiktir, yanlış yönlendirilirsiniz. Menemenliler beni içlerinden biri olarak görüyorlar, her sokağa girebiliyorum. Şimdi olduğum gibi Menemen halkı bana bu görevi verdiğinde de yine halkla iç içe olacağım” dedi. 

Ajandasında neler var?

Ajandasında yer alan projelerden söz eden CHP’li Karakurt, Menemen’de öncelikli olarak hayata geçireceği çalışmalarından bazılarını anlattı. Başkan Adayı Karakurt, şöyle konuştu: “Garaj çok eskidi, Menemen’e yakışır yeni, modern bir garaj yapacağız. Onun yanında da tır garajına ihtiyacımız var, onu da en kısa sürede yapacağız. Eski garaj alanı için Menemen’in imzası olacak bir proje hazırladık; Kubilay Yaşam Merkezi… Bu proje sayesinde özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin İzmir’e gelme ihtiyacı kalmayacağını düşünüyoruz. İkişer kattan oluşacak, kafeler olacak, önünde tamamen gökyüzünü ve yeşilliği görebileceğiniz bir alan oluşturacağız. Aynı zamanda bu tesiste Menemen’in dokusunu yansıtan; testisinden yoğurduna, yöresel ve nostaljik yerlerimizin olduğu çok güzel bir alan olacak.  Merkezde sorunlu, küçük bir sanayimiz var. Bunu, sanayicimizin ihtiyaçlarına cevap verecek doğru bir yere taşıyacağız. Deprem toplanma alanlarımız yeterli değil, bunları yaratacağız. Olası bir depremde ihtiyaçlara cevap verecek her türlü ekipman buralarda hazır olacak. İmar planlarımızı uygularken de deprem gerçeğini göz önünde bulunduracağız. Menemen’de imar planları ile ilgili ciddi sorun var, bazı bölgelerde çok acil tamamlanması lazım. Özellikle Asarlık bölgesi için revize planlarını yapmadan önce halkla acil bir toplantı yapacağız, STK ve Asarlık halkı ile bir araya gelip en doğru planlamayı yapmak için planın gerçek sahiplerine soracağız. Bu planı yaptıktan sonra da ihtiyaçlara cevap veren doğru bir şehircilik yapacağız. Beni heyecanlandıran bir proje var; Çocuk Oyun Merkezleri… Planlamasını yaptık. Çocukların hem fiziksel hem zihinsel gelişimini sağlayacak alanlarımız olacak. Bu alanlarımızda pedagoglar, uzmanlar olacak. Anneler ücretsiz olarak çocuklarını belli bir saate kadar oraya bırakabilecekler ve bunu her beldemizde yapmayı planlıyoruz. Gençlerin de neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz, onların da artık İzmir’e gitmeye ihtiyacı kalmasın istiyoruz. Gençler farklı aktiviteler yapsın istiyoruz. Bunları yapabilecekleri alanlar oluşturacağız.”

Vaatlerini sıraladı:

·  Yeni ve modern bir garaj inşa edilecek.

·  Tır garajı yapılacak.

·  Eski garaj alanı için Kubilay Yaşam Merkezi projesi hazırlanacak.

·  Kubilay Yaşam Merkezi içerisinde kafeler ve yeşil alanlar bulunacak.

·  Menemen'in dokusunu yansıtan, yöresel ve nostaljik mekanları barındıran bir alan oluşturulacak.

·  Sanayi bölgesi, sanayicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak doğru bir yere taşınacak.

·  Deprem toplanma alanları oluşturulacak ve gerekli ekipmanlar sağlanacak.

·  İmar planlarında deprem gerçeği göz önünde bulundurulacak ve acil olarak tamamlanması gereken bölgeler belirlenecek.

·  Asarlık bölgesi için revize planları yapılacak ve halkın görüşleri alınacak.

·  Çocuk Oyun Merkezleri oluşturulacak, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine destek verilecek.

·  Gençler için İzmir'e gitmelerine gerek kalmayacak aktivite alanları oluşturulacak

Editör: Duygu Kaya