Balıkesir Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, 10 Mayıs’ta teslimat için gittiği adreste yanına gelen 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü.
 
Savcı esas hakkındaki mütalaasında Erdoğan Özdemir’in cezasına yaş küçüklüğü maddesi uygulanarak, ‘tasarlayarak canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma’ suçundan da bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Özdemir’e küçüklüğünde bir süre baktığını söyleyen Sultan D., Özdemir’in yaşının 17’den büyük olabileceği öne sürmüştü. 
Savcı, baba Orhan Özdemir’inse ‘tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmeye azmettirme‘ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, her iki sanığa da alt sınırdan uzaklaşılarak üst sınırdan ceza verilmesini istemişti.

18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza indirimi

Mahkeme, Erdoğan Özdemir’e ‘tasarlayarak canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ancak 18 yaşından küçük olması nedeniyle en üst sınır 24 yıl hapse hükmetti.
Mahkeme sanığı ‘ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma’ suçundan da bir yıl hapisle cezalandırdı, yaşının küçük olması nedeniyle sekiz aya indirip adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme Orhan Özdemir’in ise beraat ve tahliyesine hükmetti.

Kaynak: diken.com.tr