YKS'ye girecek öğrencilerin sınav yerlerine ulaşımda herhangi bir sorun yaşamamaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanabilecekler.

Cumartesi ve pazar günü boyunca geçerli olacak bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Ücretsiz taşımanın yapılacağı sınav araçlarının saat ve güzergah bilgileri 'www.mugla.bel.tr' adresinden takip edilebilecek.

Sınava giriş ücretlerini Büyükşehir karşıladı

Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alan ailelerin çocukları ve ihtiyaç sahibi gençlerin 2024 yılı üniversite sınavı başvuru ücretleri de de belediye tarafından karşılandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, “8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek öğrenciler resmi plakalı toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Eğitimde fırsat eşitliği en önemli önceliklerimizden biridir. Gençlerimizin geleceğini şekillendiren üniversite sınavında, maddi engellerin önüne geçmek istiyoruz. Bu nedenle sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ve gençlerimizin üniversite sınav başvuru ücretlerini karşıladık” denildi.

Kaynak: ANKA