Narin’in öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 8 Eylül'de gözaltına alınan 22 şüpheli arasında bulunan baba A.G, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre baba A.G. savcılık sorgusunda, kızının kaybolduğu haberini aldığı sırada Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıtmakta olduğunu anlattı. Komşuları C.K’nın kendisini aramasıyla Narin’in kaybolduğunu öğrendiği söyleyen A.G. bunun üzerine köyden aradığı herkesin telefonunun meşgul olduğunu ifade etti. Eşinin telefonu çaldığında eşinin kardeşiyle görüştüğünü sonra da oğluyla konuştuğunu anlatan A.G. hızlıca köye döndüğünü aktardı. A.G. köye geldiğinde köylülerin yüzde 70'e yakınının caminin önünde olduğunu, bu nedenle onlara neden Narin'i aramadıkları için kızdığını ve gençlerle birlikte aramaya başladıklarını ifade etti.

Soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi Salim Güran ile aralarında husumet olmadığını söyleyen A.G, Salim Güran'ın aracının sol ön koltuğunda Narin'e ait DNA örnekleri bulunması konusunda, çocuklarının ve kendisinin kesinlikle bu araca binmediğini, Narin ve kardeşi E'nin bir kez bindiğini, bunda da arka koltuğa oturduklarını annesinin kendisine söylediğini anlattı. Bu nedenle ön koltuktan çıkan DNA'ya ilişkin birşey diyemeyeceğini belirten A.G. bu konunun araştırılarak, suçlu kardeşiyse cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.

A.G. Salim Güran ile cesedi dere kenarına gizleyen N.B'nin arasının çok iyi olduğunu, aralarından su sızmadığını anlattı.

"Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusu üzerine A.G. "kesinlikle aralarında birşey olamayacağını, Salim'e güvendiğinden değil eşine güvendiği için bunu söylediğini" ifade etti.

 A.G, "ister kardeşi isterse eşi olsun kızına bunu yapan kim ise her türlü cezalandırılmasını istediğini" söyledi.

Kaynak: ANKA