Beagle, aslen sağlam bir tazı cinsi olarak dikkat çeker.En belirgin özelliği son derece yüksek olan koku alma becerisidir. Bu sebeple görev köpeği olarak havalimanlarında ve sınırlarda görevlendirilir. Narkotik ve bomba arama ekiplerinde sıklıkla yer alır. Köken olarak Birleşik Krallık’tan dünyaya yayılan Beagle cinsi, beyaz, siyah sarı ve kahverengi renklerindedir.  

Bitmek bilmeyen bir merak

Küçük orta büyüklükte bir cins olan Beagle, uysal, sadık ama bir o kadar da meraklı yapısı ile ön plana çıkar. Bu merak, tüm yaşantınızı etkileyecek bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Beagle cinsi, tüm yaşantısı boyunca, her an, her şeyi merak etmeye devam edecektir. Bu durum da Beagle cinsinin hareketli yapısının ana sebeplerinden birisini oluşturur.  

Evde Beagle bakımı

Eğer Beagle cinsi bir köpeğe evde bakmayı planlıyorsanız, sağlıklı bir yapıda olmanız gerekiyor. Çünkü, evde huzurlu bir ortam istiyorsanız, Beagle cinsi köpeğinizi sabah ve akşam 2’şer kilometrelik yürüyüşlere çıkarmanız gerekiyor. Aksi takdirde, enerjisini atamayan can dostunuz, hareketli hali ile evi size zindan edecektir. 

Bahçede yaşam ve bakım 

Eğer bahçeli bir eviniz varsa Beagle cinsi köpeğinizle vakit geçirmek daha konforlu olacaktır. Kısa tüyleri nedeniyle orta düzeyde tüy döker ve haftada bir ya da iki kez fırçalanmaları yeterlidir. Banyo için sıkça ihtiyaç duymazlar, kuru şampuan ile temizlenebilirler. Kulaklarının ve tırnaklarının bakımı da düzenli olarak yapılmalıdır.

Uluyan bir kapı alarmı

Beagle'lar genelde iyi huylu ve anlayışlıdır; insanlarla ve diğer hayvanlarla iyi geçinirler. Çocuklarla da iyi geçinirler ve onlarla oyun oynamaktan büyük keyif alırlar. Bir Beagle sahiplendiğinizde ömür boyu kapı alarmı taktırmış olusunuz. Ama bu alarm diğerlerinden oldukça farklıdır. Çünkü Beagle cinsi havlamaz, ulumayı tercih eder.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ