Yiğit SÜTCÜ- Uzun yıllardır gelir elde etmekte zorlanan Altay’da, ümitler yatırımcılara bağlanmış durumda. Bir süredir Fransız ve Türk ortaklı Hugo Construction firması ile görüşen siyah beyazlılarda kritik gün yarın. 685 milyon TL borcu olduğu belirtilen Altay’da mali yapının düzelmesi için tek yol şirketleşme olarak görülmüştü. Buna istinaden geçtiğimiz aylarda Büyük Altay 1914 Futbol Yatırımları A.Ş adıyla bir firma kurulmuştu. Siyah beyazlı yönetimin planı, önce bu şirketi Hugo firmasına devretmek, ardından da Altay’ın yarışmacı haklarını bu şirkete geçirmek. 

Tarih verildi

Konuyla ilgili kulüpten de resmi bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İki aydan bu yana yatırımcılarla görüşen komisyonumuz, yönetim kurulu başkanı, iç ve dış yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyum ile bir araya gelmiştir. Buna göre, 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü nihai anlaşma için son kez bir araya gelinecektir. 'Büyük Altay 1914 Futbol Yatırımları A.Ş', önce bu konsorsiyuma devredilecek, daha sonra da Altay Spor Kulübü Futbol Şubesi'nin yarışmacı hakları bu şirkete devredilecektir. Gerek şirketin kuruluşu gerekse de futbol şubesinin devri aşamasında her ayrıntı, her iki tarafın hukuk kurulu ve mali danışmanları tarafından titizlikle incelenmiştir. Gelecek günlerin camiamıza hayırlı ve başarılarla dolu olmasını dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Yeni sezona umutla bakabilme fırsatı

Pazartesi günü gerçekleşecek toplantı ile Altay Spor Kulübün yarışma haklarının Hugo Construction firmasına devredilecegi iddia edilirken, firmanın da Altay'a orta vadede 20 milyon Euro yatırım yapması bekleniyor. Önümüzdeki sezon iddialı bir kadro kurup bir üst lige yükselmeyi planlayan İzmir temsilcisi, sezon başlamadan önce sıcak parayı kasasına koymak istiyor. Hugo Construction firmasının da ilk hedefinin ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Altay'ın transfer yasağını kaldırmak olduğu öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ