Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir bölgedir. Ölüdeniz kumsalı, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Belde turistik faaliyetler bakımından oldukça gelişkindir. Likyalılarda ise ışık ve güneş diyarı, olarak anılmıştır.

Ölüdeniz, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir. Ölüdeniz’in ismini aldığı nokta, adı gibi durgun bir kıyıya sahip olmasıdır. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sakin çırpıntılar görülür.

Ölüdeniz’de plaj, 2 bölümden oluşur. Ölüdeniz olarak adlandırılan bölge bir lagünken, Belcekız olarak adlandırılan kısım ise kumul bir yapıdadır.

İzmir’den Ölüdeniz’e nasıl gidilir?

Ölüdeniz’e ulaşmak için en mantıklı seçeneklerden biri, İzmir Otogarı’na ulaşarak size en uygun otobüs firmasını tercih etmektir. Muğla’ya giden otobüslerin büyük bir çoğunluğu Fethiye’den geçer. Fethiye’ye vardıktan sonra şehir içi ulaşımla kısa bir sürede Ölüdeniz’e varabilirsiniz. İzmir’den Fethiye’ye gerçekleşen otobüs yolculukları ortalama 5 saat sürer.  Bilet fiyatları 500-700 TL ortalamasında seyretse de, en ucuz bilet ise 299 TL’dir.

Diğer bir seçenek ise tur şirketleriyle birlikte ulaşım sağlamaktır. Bu sayede rehberler eşliğinde Ölüdeniz çevresindeki pek çok bölgeyi keşfedebilirsiniz.

İzmir ile Ölüdeniz arası yaklaşık 349 kilometredir. Araba yolculuğu ile yaklaşık 4-5 saat içerisinde varılabilir.

Ölüdeniz plaj ücretleri 2024

İki şezlong ve şemsiye: 400-600 TL (konumuna göre farklılık gösteriyor)

Otomobil park ücreti: 300 TL

SUV, büyük otomobil park ücreti: 400 TL

Localar: 1500-3000 TL

Tuvalet giriş ücreti: 30-50 TL

Bira: 200 TL

Yiyecek: 300-500 TL arası

Küçük su: 30 TL

Plajı yalnızca denize girmek için kullanmak istiyorsanız, çoğu bölgede giriş ücreti bulunmuyor.

Kaynak: Haber Merkezi