SEMRA İĞTAÇ- Kubilay Mahallesi'nde 66 yaşındaki Ömür Alkan, 10 yaşından beri çalışarak hayatını sürdürüyor. İz Gazete’ye konuşan Alkan işine olan sevgisini ve hayatını anlattı.

"Şu an şapka kenarı dikiyorum” diye konuşan Alkan, “Paça dikiyorum. Boş oturmayı sevmiyorum, boş durmayı da sevmiyorum. Genç hissediyorum yani, aynaya bakmak zorunda kalmıyorum, sigara içmek zorunda kalmıyorum. İşimi seviyorum, öyle diyeyim size. 10 yaşından beri yapıyorum bu işi. Mutluyum, keyifliyim. Torunum yanımda, daha ne olsun. Hayatı seviyorum, çalışmayı seviyorum. Torunum Naz'a bir şeyler dikiyorum, bu beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Ömür Alkan, beş nesildir Kubilay Mahallesi'nde yaşadıklarını belirterek, "Bu mahallede oturuyoruz, beş nesildir burada yaşıyoruz. Günde Allah ne verirse onu kazanıyorum. Çok sevdiklerime bedava iş yapıyorum, 1 lira da alsam bereket" diyerek sözlerini tamamladı.

Ömür Alkan'ın azmi ve çalışkanlığı, genç nesillere ilham veriyor. Mahallede sevilen ve sayılan bir figür olan Alkan, hayatını çalışarak ve sevdikleriyle vakit geçirerek geçirmeyi sürdürüyor.

Muhabir: Semra İğtaç