CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21'inci Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Paneli'nde konuştu.

Özel yapmış olduğu konuşmada CHP kurultayını hatırlatarak ''5 Kasım günü sokaktaki duygu üyemize üyemizdeki duygu partimize yansıdı'' ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Mayıs 2023 Genel Seçimlerine ilişkin yürütülen tartışmalara ilişkin ''2023'te burada detaylarını tartışmanın gereğinin kalmadığı kolektif bir başarısızlıkla, hiç kimsenin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik'' açıklamasında bulundu.

3 koca kilidi açarken kendimize sorduk

Yerel yönetimde CHP'nin yürüttüğü politikalara değinen Özel ''Siyaset kalesinin başarı kapısı için 3 koca kilidi açarken kendimize sorduk nasıl açarız bu kapıyı diye. Birinci kilidi gençler açtı. İkinci kilidi kadınlar açtı. Üçüncü kilit, bilimsel yöntemler çağdaş yaklaşımlar açtı. Bugün Türkiye'nin 4 bir yanında gençlerle kadınlarla belediyelerde görev üstlendik.'' dedi. 

Kılıçdaroğlu: İlla sen aday ol dediler

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde kendine destek verildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım."

''Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım."

Kaynak: Haber merkezi