AKP Bölge Koordinatörü, 31 Mart seçimlerinin AKP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve ailesine ait Kemalpaşa’daki devasa çiftliklerinin içinde yer alan tavuk kümesleri, ahır, dam ve bekçi kulübelerinin yüzme havuzlu dubleks villalara nasıl dönüştüğü konusu gündemdeki yerini koruyor

Daha önce tavuk kümesi olan yerlerde yükselen tam 91 adet yüzme havuzlu dubleks villa!

Konuyu ilk gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’tı…

Belgeleri ve fotoğrafları ile Kemalpaşa’daki kaçak yapılaşmayı gözler önüne sermişti…

CHP’li Polat’ın açıklamaları ve Kemalpaşalı bir vatandaşın ihbarıyla harekete geçen Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilal Kırkpınar ve ailesine ait çiftlikte gerçekleştiği iddia edilen bu “Kaçak” yapılaşma ile ilgili soruşturma başlatarak 4 sayfalık bir iddianame hazırladı.

Bakın… Bu iddianameyi İz Gazete’den ilk yazan ve kamuoyuna duyuran benim.

Haberimizin ardından harekete geçen Bilal Kırkpınar, savcılığın iddianamesinin detaylarını paylaştığımız haberimize erişim engeli aldırmak için neler yapmadı neler…

Bilal bey kendisine iftira atıldığını, komplo kurulduğunu, şantaj yapıldığını iddia ediyor.

Elindeki evraklarla da 91 dubleks villanın yasal olduğunu savunuyor.

Biz ne hâkimiz, ne de savcı…

Ortada bir savcılık iddianamesi ve kararı var!

Ve şahıslar hakkında dava açılmasını isteyen iddianame de aynen şunlar yazıyor:

“İlgili parsel için oluşturulan 12 adet yapı kayıt belgesinin gerçeğe aykırı beyanlarla  oluşturulduğu ve bu durumun gerek beyandaki fotoğraflarla gerekse Kemalpaşa Belediyesi Yapı Tatil Tutanağında sabit olduğu, dolayısıyla daha sonradan yapı kayıt belgesiyle yapılan cins değişikliği, numarataj ve güçlendirme ruhsatlarının geçerli olamayacağı,  dolayısıyla TCK 184. Maddesi olan İmar Kirliliğine neden olma koşullarının oluştuğu kanaatine  varılması…”

Her şey çok açık ve net…

İddianamede yer alan diğer tespitleri yazmıyorum bile…

Savcılık diyor ki:

“Bilal Kırkpınar, babası Hatip Kırkpınar ve diğer 7 kişi hakkında 4708 sayılı 9/1 maddesindeki suçu işledikleri, bu durumun uydu görüntüleri, yıl sonu hak ediş fotoğrafları, bilirkişi raporları, projeler ile sabit olduğu anlaşılmakla, şüphelilerin yukarıda açıklanan ve nitelikleri belirtilen eylemine uyan ve yukarıda  belirtilen sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmalarına,  şüphelilerin 5237 sayılı TCK’nın 53. Madde ve fıkra hükümlerine belirtilen hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına…”

İmar kirliliğine yol açmakla suçlanan Bilal Kırkpınar’ın, bu davadan ceza alması halinde seçme ve seçilme ehliyeti elinden alınacak.

Yani siyasi yasaklı olacak…

İşte bütün mesele bu…

Bilal Bey, bugün önce yazılı basın açıklaması yaparak, ardından da bir televizyon kanalında canlı yayında kendini aklamaya, anlatmaya çalıştı.

Yazdıkları da, anlattıkları da hep aynı şeyler…

“İftira, komplo, şantaj, tehdit…”

Bilal beyin temcit pilavı gibi anlattıkları da, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi de ortada…

Savcılık diyor ki; ortaya koyduğunuz tavuk kümesli belge ve fotoğraflarla 91 dubleks villa için aldığınız belgeler, ruhsatlar aynı ve yasal değil!

Bir yanda savcılığın belgeli, tespitli iddianamesi, bir yanda Bilal beyin “iddiaları”!

Şimdi biz kime inanalım Sayın Kırkpınar?

Siz mi doğru söylüyorsunuz, yoksa devletin en güvenilir makamı olan Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı mı?

Not olarak düşmezsem olmaz. Benim tanıdığım Mahir Polat, yolsuzluk dosyalarını ortaya sermekle siyasette yükselişe geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebesidir. Elinde belge olmadan konuşmaz. Konuştuğunda da tüm belgeleri tek kalemde harcamaz. Tahminimce, Mahir Polat’ta bu konuya dair daha çoook belge vardır.

İzleyip göreceğiz Mahir Polat’ın belgelerin devamını ne zaman açıklayacağını.