Binlerce Seferihisarlı, ellerinde Türk bayrakları ile ünlü şarkıcı Işın Karaca’nın, Kurtuluş Günü için seslendirdiği şarkılara, coşkuyla eşlik etti. Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak geceye başlayan Karaca Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve binlerce Seferihisarlı ile  tek yürek halinde İzmir Marşı’nı söyledi. Gündüz başlayan kurtuluş coşkusu, akşam gerçekleştirilen konserle doruğa çıktı. 

Pazar yerindeki otopark alanını saatler öncesinden dolduran Seferihisarlılar, Seferihisar Belediyesi’nin kurtuluş gününe özel hazırladığı video gösterimini izledi. Video gösteriminin ardından sahneye çıkan Işın Karaca ve orkestrası da, hem sahne performansı hem de şarkılarıyla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. 

Konsere CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi, Gökhan Pehlivan ve İnanç Karabulut, STK temsilcileri, yerel basın mensupları ve binlerce Seferihisarlı katıldı.

Sonuna kadar Mustafa Kemal'in izindeyiz

Konser sonunda Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bugün bu toprakların özgürlüğü için canını siper eden bir halkın torunları olmayı kutluyoruz! Bizler, o büyük komutanın emriyle vatan toprağını savunan kahramanların torunlarıyız.

Atatürk ve silah arkadaşları, “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek bu ülkenin her karışını özgürlüğe kavuşturdu. Çolak İbrahim Paşa’nın komutasındaki kahramanlar, Seferihisar’ın dağlarında, deniz kenarında, her köşesinde vatan savunması için göğsünü siper etti. O günlerde gösterilen cesaret ve kararlılık, bugün de ruhumuzda, kalplerimizde yaşıyor. Geçtiğimiz sene yine burada 11 Eylül’ü kutlarken size bir söz vermiştim. Gelecek sene yine hep beraber bu meydanda olacağız, yine bu  meydanda aynı coşku ile kutlamalar yapacağız demiştim. Sizlerin de sonsuz desteği ile ben sözümü tuttum. Destek veren, bu yolda benimle kol kola yürüyen herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerin hemşehrisiyim. Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe umutla bakacağız.

Seferihisar’ı daha da ileriye taşıyacağız 

Sözlerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyetin koruyucuları olduklarının altını çizerek devam eden Başkan Yetişkin 
“Mustafa Kemal’in askeri olmak, yalnızca bir unvan değildir. Mustafa Kemal’in askeri olmak, vatanına sonsuz bir sadakatin, özgürlüğe olan inancın, bağımsızlık için canını feda etmeye hazır olmanın bir simgesidir. Bizler, her birimiz, Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’in koruyucularıyız. Ne mutlu bize , bugün burada Mustafa Kemal’in izinde yürüyen bir milletin evlatları olarak Seferihisar’ın kurtuluşunu kutluyoruz. Ne mutlu bizlere, bu onurlu mücadeleyi gururla taşıyoruz. Seferihisar’ın kurtuluşu kutlu olsun” dedi.

Kaynak: BÜLTEN