İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak Mahallesi ormanlık alanda heniz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana da sıçradı. Yangının söndürülmesi için ekipler, yoğun çaba sarf ederken alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Aydın - İzmir Otobanı trafiğe kapatıldı

Yangın nedeniyle Aydın-İzmir otobanı trafiğe kapatılırken, Kuşadası'na gidecekler için trafik akışı Çamlık Mahallesi'nde veriliyor. Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu da trafiğe kapatıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın da incelemerde bulunmak için Kuşadası'na gittiği öğrenildi. 

Tugay: Ekiplerimiz ile müdahale ediyoruz

Söz konusu yangınla ilgili açıkalamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İzmir’in Selçuk ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya mevkisinde, yerleşim yerine uzak ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerimiz ile müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler ile koordineli bir şekilde havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir."

 Selçuk Belediye Başkanı Sengel'den destek çağrısı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de sosyal medya hesabından destek çağrısında bulunarak "Acil... Arvalya Mevkii Kuşadası Yolu üzerinde büyük bir yangın var. Destek olabilecek herkesi acil bekliyoruz…" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA/AA/ANKA