Batuhan KAYA- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri TİS görüşmesinden SDT konusunda anlaşmaya varamadıkları için eyleme çıkan İzBB memurları, bugün Kültürpark içindeki 4 Nolu holde eylem yaptıktan sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile makamında görüşme gerçekleştiren Tüm-Bel Sen Yürütme Kurulu, görüşmeye dair basın açıklaması yaptı. Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş yaptığı açıklamada, "Biraz önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bayramdan önce memurlara çok büyük bir hediye verdiği ve ekmeğine el koyduğu için teşekkür ettik. Eğer bu karardan vazgeçmezseniz bayramdan sonra İzmir'in her noktasını eylem alanı ilan edeceğiz. Koltuklarınızda rahat oturamayacaksınız dedik” ifadelerini kullandı.

Tugay AKP’nin hukukuna sığındı

İzBB Başkanı Cemil Tugay’ı AKP’nin hukukuna sığınmakla suçlayan Keleş, “Bizim önümüze sürdükleri hukuki dayanaklar tamamen AKP'nin emekçilerin önüne koyduğu yasalara sarılmak olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız sözleşmelerin hukuki nitelikte olduğunu biz biliyoruz. İç hukukumuzda da Yargıtay'a kadar gittiğinde lehimize karar çıktığını ifade ettik. Zimmet diyorlar, Sayıştay kamu zararı diyor. İkisi farklı şeyler. Sayıştay'daki hakimler ek siyasal baskıdan kurtulup uluslararası hukuka baksınlar bunun uygun olduğunu görecekler” diye konuştu.

CHP bu yanlıştan dönsün

CHP’nin politikaları nedeniyle bu noktaya geldiklerini ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade eden Keleş, “Sayın Tugay'ın AKP'nin yasalarına sığınmaktan başka açıklaması olmadığını biliyoruz. Ya olduğunuz gibi olun ya göründüğünüz gibi olun. Sendikaya gelip verdiğiniz sözleri unutuyorsanız emekçiler her yerde karşınızda olacak. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Burada belediyede örgütlü tüm sendikalar olarak, bunun sadece Cemil Tugay değil tüm ilçe belediyelerinin de emekçilerin hakkına el koyma durumudur. Bunun siyasal sorumlusu da CHP'dir. Ekmeğimize el koyan belediye başkanları CHP'ye mensuptur. Bu nedenle CHP'nin burada bir siyasal sorumluluğu vardır. Dün il başkanlığında da bu yanlıştan dönün dedik” şeklinde konuştu.

Baskılarınız bize vız gelir

Daire Başkanlarının kendilerine baskı yaptığını ancak bu baskının onlara vız geleceğini söyleyen Keleş, “Demokratik tepkilerimizden korkanlar dün daire başkanları ve müdürler aracılığıyla çalışanlara baskı kurmaya çalıştılar. Sizin baskılarınız bize vız gelir. Suç işleyen sizsiniz. Emekçilerin sendikal haklarına demokratik haklarına saldırı yapan sizsiniz. Bunun da hesabını soracağız. Bizlerle görüşmekten korkanlar karşımıza polis dikmekten, biber gazı sıkmaktan çekinmiyor. Bunların hiçbiri bizi yıldıramaz” dedi.

Keleş açıklamasının devamında Tugay ile bayramlaşmayacaklarını ilan ederek şöyle konuştu:
“Ekmeğimize el koyanlarla asla bayramlaşmayacağız. Sırtımızı döneceğiz. İlçe belediyelerindekiler de dahil, hiçbir belediye memuru bayramlaşmalara katılmayacak. Taleplerimizi ilettik, bu tutumunuzdan vazgeçin oturalım TİS masasında konuşalım dedik. Artık karar kendilerinin, bizim tavrımız diyalogdan yana ancak iş barışını bozan da düzeltecek olan da kendileridir. Böyle bir adım atmazlarsa biz bayramdan sonra mücadelemizi arttırarak devam ettireceğiz”

Muhabir: Batuhan KAYA