İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu basın açıklaması yaparak yönetim kurulu üyelerinin göreve iade edileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Odadan yapılan açıklamada, “Bu süreçlerin sonucunda yani karar ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın yönetim kurulumuzun mevcut yapısı etkilenmeyecektir.” denildi.

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan yapılan açıklama şu şekilde: 

“Değerli Meslektaşlarımız,
Seçilmiş yöneticiler olarak, meslektaşlarımızın ve aday meslek mensuplarının güvenini korumak temel sorumluluklarımız arasındadır. Ne yazık ki, sosyal medya üzerinden yapılan yanıltıcı paylaşımlar, devam eden mahkeme süreçlerine ilişkin yanlış bilgiler içermekte ve meslek camiamızda kaos ile belirsizlik algısı yaratmaktadır. Bu paylaşımlar mesleğimizin itibarına zarar vermektedir.
Yönetim Kurulu olarak, mesleğimizin karşılaştığı zorlukları birlikte aşma gayreti içindeyiz. Ancak, kişisel çıkar peşinde olan bazı bireyler bu birlik ruhunu zayıflatmaktadır. Dört Yönetim Kurulu üyesi tarafından açılan davalardan üçü kabul edilmiş ve biri reddedilmiştir. Bu kararlar, ilk derece mahkemelerin verdiği kararların üst mahkemeler tarafından gözden geçirilebileceğini göstermektedir. Paylaşımlar, okuduğu mahkeme kararlarını dahi anlamaktan aciz bir profil ortaya koymaktadır.
Bu süreçlerin sonucunda,yani karar ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın yönetim kurulumuzun mevcut yapısı etkilenmeyecektir.
Mesleğimiz yeni bir evreye adım atmış olup, karşılaştığımız sorunları dayanışma içerisinde çözmemiz gerekmektedir. Bu süreçte, her bir meslektaşımızın sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve mesleğimizin geleceğine katkıda bulunacak olumlu tutumları benimsemesi önemlidir.
Seçilmiş olmak, sorumsuz davranışları haklı çıkarmaz.
Dava dosyalarındaki taleplerin özü ekteki görselde yer almaktadır. Bu bilgileri değerli meslektaşlarımızın değerlendirme ve takdirine sunuyoruz.
Saygılarımızla,


Ek:
Davaya ilk derece mahkemesi olarak bakan İzmir 8. İdare Mahkemesi 29.03.2024 tarih ve E:2023/408, K:2024/395 sayılı kararı ile özetle "davaya konu karara ilişkin oylamanın Kanun'un emredici hükmüne aykırı olarak gizli oylama ile yapılmadığı ve bu hususun taraflar arasında ihtilafsız olduğu anlaşıldığından; Yasa'da belirlenen usule aykırı olarak alındığı anlaşılan 22.08.2023 tarih ve 60-1 sayılı Yönetim Kurulu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" hükmü ile dava konusu işlemin iptaline, iptal edilen işlem nedeniyle mahrum kaldığım parasal hakların da dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesi gerektiğine hüküm vermiştir.”

Mahkeme kararı açıklandı: Mali Müşavirler göreve iade edilecek Mahkeme kararı açıklandı: Mali Müşavirler göreve iade edilecek

Editör: Esra Seyirden