Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın eski futbolcusu, yorumcu Serhat Akın, Beykoz'da katıldığı program çıkışı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Serhat Akın'ın sağlık durumu nasıl?

Ayağından yaralanan Akın, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Akın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz."

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı ise olayın ardından sosyal medya hesabından, "Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum, kendisine acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Serhat Akın kimdir?

Eski milli futbolcu Niyazi Serhat Akın, 5 Haziran 1981 tarihinde Almanya’da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan Akın, futbol kariyerine 1991 yılında, 10 yaşındayken Karlsruher SC’nin altyapısında başladı. Burada 2000 yılına kadar forma giyen Akın, aynı yıl Türkiye’nin köklü kulüplerinden Fenerbahçe’ye transfer olarak kariyerinde büyük bir sıçrama yaptı. Bu dönemde Türkiye milli takımına kadar yükselen Akın, Fenerbahçe’den sonra Belçika’nın ünlü ekiplerinden RSC Anderlecht’e transfer oldu.

2006-2007 sezonunda Almanya’nın 1. FC Köln takımına kiralık olarak giden Serhat Akın, bir sezonun ardından tekrar Anderlecht’e döndü. 2008 yılında Süper Lig’e yeni yükselen Kocaelispor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Akın, ligin 15. haftasında kulüple yaşadığı maddi problemler nedeniyle sözleşmesini tek taraflı feshetti. Bu dönemde Kayserispor ve Beşiktaş gibi takımların ilgisini çeken Akın, tercihini Konyaspor’dan yana kullanarak 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı.

2011-2012 sezonunda futbolcu-antrenör olarak görev yapan Yusuf Şimşek'in davetiyle Turgutluspor’la anlaşan Serhat Akın, bir sonraki sezon ise Şimşek’in teknik direktörlük yaptığı Denizlispor’a transfer oldu. 2013-2014 sezonu başında kariyerine Almanya 3. Lig ekiplerinden BAK 07’de devam etti.

Serhat Akın, milli takım kariyerine 1999 yılında Türkiye U-17 takımı ile başladı ve aynı yıl Türkiye U-18 formasını da giydi. Ümit milli takımda 2000-2002 yılları arasında 22 kez sahaya çıkan Akın, 12 gol kaydetti. 2002-2006 yılları arasında ise Türkiye A milli takımında 16 kez forma giyen oyuncu, bu süreçte 3 gol attı. Babasının Erzincanlı olması nedeniyle milli takımda genellikle 24 numaralı formayı tercih etti.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusuna silahlı saldırı

Kaynak: HABER MERKEZİ