Batuhan KAYA/İz Gazete- 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İzmir Limanı’na, olası bir ihtiyaç durumunda İsrail’e yardım etmek amacıyla demirleyen USS WASP, Sol Parti İzmir İl Örgütü tarafından protesto edildi. Sol Parti İzmir İl Örgütü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden İzmir Limanı’na kadar yürüdükten sonra, liman önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Sol Parti İzmir İl Örgütü Yöneticisi Barış İnce okudu. 
İnce açıklamasında, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmasın. Bir yanda Amerikan filosuna karşı secdeye durmuş; tarikatıyla, cemaatiyle onların beslemesi siyasal İslamcılar var. Diğer yanda ise 6. Filo'nun karşısında olanlar devrimciler var. Filistin halkıyla gerçekten dayanışan, onlar için mücadele eden Denizler Mahirler var” ifadelerini kullandı.

“Şımarık çocuk İsrail için…”

ABD’nin USS WASP’ı İsrail’e destek için gönderdiğini hatırlatan İnce, “Binlerce kilometre uzaktan, başka bir kıtadan bir ülke, Ortadoğu’yu şekillendirmek için savaş gemilerini bölgemize gönderiyor. Yetmezmiş gibi ülkemizin, kentimizin limanına demirliyor. Tam da 1 Eylül dünya barış gününde, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı 9 Eylül’ün hemen öncesinde.  ABD emperyalizminin savaş politikaları ülkemizde ve bölgemizde onlarca yıldır halkları birbirine düşman ediyor. ABD emperyalizmi, ‘Yeşil Kuşak Projesi, Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı’ gibi projeler eliyle dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden tasarlamaya çalışıyor. Filistin halkının üzerine bombalar yağdıran, şımarık çocuğu İsrail devletine destek için savaş gemilerini bölgemize gönderiyor” diye konuştu.

“Bu ülkeyi emperyalistlere teslim etmeyeceğiz”

Türkiye’yi emperyalistlere teslim etmeyeceklerini söyleyen İnce, “AKP iktidarı ve gericiler, Filistin meselesini bir din savaşına çevirerek meşruiyetini kaybetmesine neden olurken, İsrail ile her türlü ticarete devam ediyor. Amerikan donanmasını ülkemizde, hem de bağımsızlık sembolü olmuş şehrimizde ağırlıyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi ABD’ye, NATO’ya, emperyalist ülke ve oluşumlara teslim etmeyeceğiz. Bu ülkeyi emperyalistlerin temsilcisi hükümetlere, yerli işbirlikçilerine, BOP’un Eş başkanı olmakla övünenlere bırakmayacağız” dedi.

“Denizler Mahirler var!”

İnce açıklamasının devamında, şu ifadeleri kullandı: “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmasın. Bir yanda Amerikan filosuna karşı secdeye durmuş; tarikatıyla, cemaatiyle onların beslemesi siyasal İslamcılar var. Diğer yanda ise 6. Filo'nun karşısında olanlar devrimciler var. Filistin halkıyla gerçekten dayanışan, onlar için mücadele eden Denizler Mahirler var.  SOL Parti olarak eşit, özgür ve tam bağımsız ülke mücadelemizi ülkenin dört bir yanından haykırmaya devam edeceğiz. Kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun İsrail faşizmi. Yaşasın tam bağımsızlık mücadelemiz.”

Muhabir: Batuhan Kaya