Manisa’nın Soma ilçesinden yola çıkan ve iş güvenliği ile düşük ücretler için hak arayan Fernas Madencilik işçilerinin yürüyüşü Ankara’ya ulaştı. AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu şirkette sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, haklarını almak için mücadelelerine devam ediyor.

“Hakkımızı alana kadar buradayız” diyen işçilere birçok sendika, kurum ve kuruluş destek veriyor. İzmir’den Ankara’ya gelen 2021 Tüm Emekliler Sendikası da işçilere katılarak dayanışmalarını gösterdi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, “Arkadaşlarımızın haklı mücadelesinin yanındayız. Alın terine ve emeğe saygı duymayan bir iktidarla karşı karşıyayız” diyerek desteğini dile getirdi. Genel Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sekreteri Hülya Piray ise, “Emeğe saygı duyan bir hükümetin, işçilerin sesini duymasını ve sendikalaşma haklarını tanımasını diliyorum” dedi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası, Fernas işçilerinin hak mücadelesine güçlü bir destek veriyor. Genel Başkan Salman Hürkardeş, Genel Sekreter Ali Sürücü, Genel Mali Sekreter Baki Çelik, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İbrahim Yılmaz, Genel Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sekreteri Hülya Piray, Çankaya Şube Başkanı Bahri Çelik ve Çankaya Şube Sekreteri Cemal Sarıkaya, işçilere verdikleri destek mesajlarını doğrudan ilettiler.

Sendikalaşma hakkının geri alınması ve işçilerin hak ettikleri koşullara kavuşması için verilen bu mücadelenin çok önemli olduğunu vurgulayan sendika yöneticileri, iş güvenliği ve emeğe saygı talebinde bulunan işçilerin yanında olduklarını belirttiler. 

Fernas işçilerinin direnişi Ankara’da sürerken, taleplerinin karşılık bulması için mücadele devam ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ