• DOLAR 33,20 %-0.11
  • EURO 36,02 %-0.60
  • ALTIN 2.546,09 %-2.11
  • BİST100 11.156 %0.15
  • BITCOIN 66.750 %3.81
  • ETHERIUM 3.496 %1.65
30°
1 hafta önce EKONOMİ

Emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusu gündemin en çok konuşulanlarından. Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ödeniyor. Enflasyon etkisi ile kısa sürede değer kaybeden Türk Lirası’nın durumunu analiz etmek için sadece 3 yıl önceye dönmek yeterli. 2021 yılında, en alt seviyeden emekli olan bir vatandaş sadece bin 300 TL maaş alıyordu.

1 hafta önce GÜNCEL

İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan uçuşların yüzde 10'unun iptal edileceği açıklandı. HEAŞ, 11 Temmuz 2024 saat 13.00'a kadar sürecek iptaller için yolcuları havayolu şirketlerinin web siteleri ve çağrı merkezlerinden bilgi almaya çağırdı.

1 hafta önce GÜNCEL

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de kadınların ortalama yaşam süresi erkeklerden 6 yıl daha fazla. Kadınlar ortalama 81 yıl yaşarken, erkeklerin ortalama yaşam süresi 75 yıl olarak açıklandı

1 hafta önce İZMİR HABERLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşimin ana gündemi İzBB tarafından Karşıyaka Belediyesi’ne yapılacak maddi destek ve Şehir Tiyatroları’nın Kültür ve Sanat Dairesi’ne bağlanması oldu.

1 hafta önce POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 21.00'de yurttaşları ışıklarını açıp kapatmaya çağırdı.

1 hafta önce AYDIN

Aydın'ın Germencik ilçesi Dağyeni Mahallesi yakınlarında saat 17.50 sıralarında yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

1 hafta önce MAGAZİN

Gülben Ergen'in 2 gün sonra çıkaracağı "Nanik" isimli şarkısını dinleyerek ve sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulunan ünlü manken ve şarkıcı Sevda Demirel,  Korkunç ötesi. Tam bir anaokul şarkısı" diyerek tartışmanın fitilini ateşledi. İşte video, siz ne düşünüyorsunuz?

1 hafta önce AYDIN

Aydın'ın Didim ilçesinde iki arkadaş arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen bir kişi, tabancayla vurularak hayatını kaybetti.

1 hafta önce İZMİR HABERLERİ

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü yurt aidatlarına fahiş zam yapılması, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç tarafından gündeme getirildi. Zammın geri çekilmesi çağrısında bulunan Kılıç, “İçerisinde yemek yok, odalarda klima yok. Bu, öğrenciye zulümdür. Fahiş artışı bir an önce geri alın” dedi.

1 hafta önce MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dalgıçlar tarafından deniz dibinden 213 kilogram atık çıkarıldı.