Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KRT TV’de katıldığı canlı yayında, CHP içindeki konuşulan genel başkanlığa aday olduğu iddialarını ve Tüzük Kurultayı'nı değerlendirdi. Soyer, CHP’de şu an genel başkan arayışının olmadığını belirterek, "CHP’nin ve Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey yok. Her CHP’li, parti içinde daha faydalı olacağı bir göreve gelmek ister, ancak şu an için genel başkanlık gibi bir gündemimiz yok" dedi.

“Nasıl iktidar olacağımıza dair kafa yormamız gerek”

Soyer, "Önümüzde Tüzük Kurultayı var. Tüzüğün konuşulacağı bir kurultay. Değişim rüzgarı esti kurultaydan sonra CHP’de. Herkes hayaller kurmaya başladı. Bende seçimlerden sonra İzmir duruşu adı altında değişim manifestosu hazırlamıştım. Değişim özlemi vardı içimizde. İktidara alternatif noktaya gelmek ve iktidara gelecek hamleleri yapıyor olmak. Parti içinde yenilenmenin, parti içinde demokratikleşmenin, daha kapsayıcı metotların kural haline gelmesi hayali kurduk. Nasıl iktidar olacağımızı dair kafa yormamız gerek" ifadelerini kullandı.

Kurultay yönetimin samimiyet testi olacak

Soyer, önümüzdeki hafta gerçekleşecek Tüzük Kurultayı'na da değinerek, bu kurultayın mevcut CHP yönetiminin samimiyetinin test edileceği bir platform olacağını söyledi. Soyer, "Kurultay, CHP'nin iktidara alternatif olup olamayacağına dair bir test olacak. Demokratik ve şeffaf bir tüzüğün ortaya çıkması gerekiyor. Bu kurultay, CHP'nin kendi içinde tüm sorunları çözmüş ve kitleleri ikna etmiş bir yapıya dönüşüp dönüşmeyeceğinin göstergesi olacak" ifadelerini kullandı.

Ön seçim ve çarşaf liste

Soyer, tüzükte yapılması gereken değişiklikler konusunda ise net mesajlar verdi. "Çarşaf listenin, ön seçimin kural haline getirildiği, kotaların yükseldiği ve görev sınırlamasının getirildiği bir tüzüğün yapılması lazım" diyen Soyer, bu değişikliklerin CHP’nin demokratikleşme yolunda atacağı önemli adımlar olduğunu vurguladı. Soyer, "Millete ‘Bu parti demokratikleşme yolunda doğru adımlar atıyor’ dedirtebilmeliyiz" şeklinde konuştu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ