Semra İğtaç- İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin "Sokağa Ayak, Potaya Smaç Basıyoruz" sloganıyla düzenlediği streetball turnuvası, gençlere basketbolu sevdirmek ve sporu yaygınlaştırmak amacıyla büyük bir ilgi topluyor. Bornova, Buca, Göztepe ve Karşıyaka’da gerçekleştirilen dört etap sonunda finale kalan takımlar, İzmir Kültürpark’ta büyük finalde kozlarını paylaşıyor. Üç gün boyunca sürecek bu final karşılaşmalarında, ödüller sahiplerini bulacak.

Fuar boyunca, gençlere sporu sevdirme amacıyla düzenlenen bu tür etkinlikler, İzmirli gençler arasında büyük bir heyecan yaratıyor. Basketbol tutkunları, Kültürpark Gençlik ve Spor Etkinlik Alanı'nda, kaskatlı havuzun karşısında 16:00 ile 22:00 saatleri arasında gerçekleşecek maçları izleyerek, İzmirli genç sporcuların heyecanına ortak olabilecekler.

Bu etkinlik, fuarda sporun ve özellikle basketbolun gençlere tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, sadece ticaret ve kültür alanlarında değil, aynı zamanda sporun teşviki için de önemli bir platform sunuyor. Fuar ziyaretçileri, bu etkinlikler sayesinde gençlerin sporla buluşmasına tanık olurken, hem eğlenip hem de sporu sevdiren aktivitelerin tadını çıkarabiliyorlar.

Muhabir: Semra İğtaç