Orçun BULDAÇ- Türkiye Komünist Partisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.  Partiden yapılan açıklamada, "Bugün ikiyüzlü ve riyakarca 30 Ağustos’u kutlayacak olanlar bilsinler, bu zafer günü hakkıyla, emekçi halkımız Cumhuriyet’i yeniden ayağa kaldırdığında, sosyalist Türkiye’de kutlanacak!” vurgusu dikkat çekti.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yeni zaferler emekçi halkın olacak!

Bir yanda ülkenin dört bir yanındaki işgal ordularını görüp kurtuluşu onlardan umanlar vardı. İngiliz, Fransız ve İtalyan işgalcilerine bakıp kendi kurtuluşunu bu üniformalarda gören hainler… Vahdettin’i, Damat Ferit’i, saltanat ve hilafet düşkünleri bu saftaydı, unutmadık!

Bir yanda ise yoksul Anadolu halkı, halkımız vardı… İşgali ve ihaneti gördüler, dayandılar! Bu safta öne atılan Mustafa Kemal’i, onun önderliğinde işgalcilere karşı direnen yoksul halkımızı unutmadık! Ülkesi işgal altındayken yola düşen TKP militanlarını, bu yolda kaybettiğimiz yoldaşlarımızı, unutmadık…

30 Ağustos halkımızın işgalcilere, işbirlikçilere, saraya, hilafet ve saltanat düşkünlerine vurduğu tokatın en şiddetlilerinden biriydi.
En çok da bu nedenle, kutlu olsun!

Bize bir zafer daha gerek!

Peki, şimdi aradan 102 yıl geçti ve zaferden geriye ne kaldı?

Ülkemizin dört bir yanı, yerli ve çok uluslu şirketlerin işgali altında. Topraklarımızda dünyanın en büyük terör örgütü NATO’nun üsleri, ABD askerleri bulunuyor.102 yıl önce başaramadıklarını işbirlikçiler eliyle, patronlar eliyle ve onların temsilcisi olan düzen partileri eliyle başardılar.

Aradan geçen 102 yılın ardından şimdi bir kez daha, bize bir zafer gerek!

Bunun için Cumhuriyet’i bir daha yıkamayacakları şekilde, eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden kurmaya ihtiyacımız var. Şimdi sıra bunun için öne atılmakta.

Bugün ikiyüzlü ve riyakarca 30 Ağustos’u kutlayacak olanlar bilsinler, bu zafer günü hakkıyla, emekçi halkımız Cumhuriyet’i yeniden ayağa kaldırdığında, sosyalist Türkiye’de kutlanacak!
 
102 yıl önce öne atılan, işgalcileri bu topraklardan söküp atan halkımıza sözümüz olsun…

Muhabir: Orçun BULDAÇ