Çiğli Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 200 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren Türkiye Komünist Partisi Çiğli İlçe Örgütü, yayımladığı basın açıklamasında “Çiğli Belediye Başkanı Başkanı Onur Emrah Yıldız, konuyla ilgili bugün bir açıklama yaparak belediyeyi şirket gibi yöneteceğini ve işçi düşmanlığını da yönetim politikası olarak benimsediğini ilan etmiş oldu” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Komünist Partisi Çiğli İlçe Örgütü’nün açıklaması şu şekilde: 
“Hafta başında Çiğli Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 200 işçi arkadaşımız işlerinden atıldı. Aralarında kalifiye işler yapan, 1 yıldan fazla mesaisi olan, işe girdiği günden bu yana sürekli mesailerinin başında olan ve bu kente hizmet üreten işçilerin olduğu herkes tarafından biliniyor. 

Çiğli Belediye Başkanı Başkanı Onur Emrah Yıldız, konuyla ilgili bugün bir açıklama yaparak belediyeyi şirket gibi yöneteceğini ve işçi düşmanlığını da yönetim politikası olarak benimsediğini ilan etmiş oldu. İşçi düşmanlarının ortak özelliği, her fırsatta "emekten ve emekçiden yanayım" yalanını söylemeleridir. Seçilene kadar, "Hiçbir işçiyi işinden etmeyeceğim” diye propaganda yaptılar; kente dair ilk ciddi işleri ise, onlarca işçiyi kapı dışarı etmek oldu. 

“Manipülasyonla işçi düşmanı tavrını geçiştirmeye çalışıyor”

Açıklamasında bu şehirde, hatta Türkiye'de bile yaşamayan ama belediyeden maaş alan bankamatikçiler ve kendisinin adaylığı ilan edildikten sonra işe alınanlar olduğunu söyleyen Yıldız, manipülasyonla işçi düşmanı tavrını geçiştirmeye çalışıyor. 

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız, bankamatikçilerin kimler olduğunu ve nasıl işe alındığını merak ediyorsanız partinizin genel merkezine sorabilirsiniz. Çünkü "unuttuğunuz" bir şey var: Bu kenti 25 yıldır sizin partiniz yönetiyor. Yağma projelerine dönük itirazları reddeden, belediyenin borcunu ve bütçesini açıklamayan sizlersiniz. Geçmiş dönemin mali tablosunu mecliste onaylayan da sizlersiniz. Geçmiş dönemin yağmasını kabul edip işçiyi yük gibi göremezsiniz. 

Belediyenin karşısındaki caddede neredeyse kaldırım bile yokken, yollar köstebek çukurundan ve sokaklar çöpten geçilmiyorken, sorunlarına muhatap arayan ama bulamayan insanlar varken bu işçilere ihtiyaç fazlası diyemezsiniz. 

Hiçbir işçi kardeşimizi yalnız bırakmayacağız

İhtiyaç fazlası olan, her cümlesine, "Ben" diye başlayan, sadece sosyal medya şovu yapan, belediyeyi şirket, kendisini de bu şirketin patronu gibi görenlerdir. 
İhtiyaç fazlasının kim olduğunu Çiğli halkı çok iyi biliyor. İhtiyaç fazlası, bugüne kadar hiçbir işe yaramadığı hâlde belediye bütçesinden en yüksek maaşı alandır.

TKP Çiğli İlçe Örgütü olarak, bu kentte işçi düşmanlığına geçit vermeyeceğiz, hiçbir işçi kardeşimizi de yalnız bırakmayacağız!"

Kaynak: HABER MERKEZİ