ABD'nin İsrail'i korumakla görevli savaş gemisi USS WASP’ın, İzmir Limanı'na demirlemesinin ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Limanı önünde başlattığı Onur Nöbeti'nin 2. gününde, saat 19.00'da, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin İzmir'deki yerel ayakları olan Çeşme, Çiğli ve Urla Halk Temsilcileri meclislerini ağırladı.

THTM Yürütme Kurulu, İzmir'deki savaş gemisi çekip gidene kadar süreceği duyurulan "Onur Nöbeti" ile dayanışmasını ilan etmiş, tüm yurtseverleri ABD emperyalizmine başkaldırmaya çağırmıştı. Ziyarette konuşan Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril, THTM'nin 1 Eylül'de başlattığı NATO karşıtı kampanyayı hatırlatarak işte bu savaş gemisi bu neden NATO'ya karşı olmamız gerektiğinin bir kanıtıdır" dedi. 

“İşte bu savaş gemisi AKP’nin yaklaşımı”

Diril sözlerine şöyle devam etti: "Amerika'nın, İsrail'i korumakla görevli olan savaş gemisi izmir Limanı'na demir attı! Lafa gelince Filistin’de yaşanan katliamdan, savaştan bahsedip İsrail karşıtı görünmeye çalışan, insanların duygularını yine din üzerinden sömürmeye çalışan AKP’nin işte Filistin’de yaşananlara karşı yaklaşımı… İşte bu savaş gemisi AKP’nin yaklaşımı… Filistin halkı ile, ticaret hacmini büyüterek, ekonomik anlaşmalara devam ederek dayanışma gösteremezsiniz. İzmir limanına demir atan işte bu savaş gemisi de bunun kanıtı.

‘Yanke, go Home'

Bu ülkenin kültürüne, diline, tarihine işlemiş bir emperyalizm karşıtlığı var. Deniz Gezmiş’tir bu ülkenin onuru, 'Tam Bağımsız Türkiye' dediği için, 6. Filo’yu devrimciler def ettiği için var bu bağımsızlık mücadelesi. Sinan Cemgil’dir bu ülkenin onuru, 'ODTÜ’de biz İngilizce üç kelime öğrendik, Yanke, go Home' demiştir. Nâzım gibi okunup söylenemez belki ama tüm yurtseverler hisseder Nazım’ın şiirini, 'Bu memleket bizim' der ağız dolusu. 

Dev pankart asıldı

Biz bu ülkenin komünistleri, sosyalistleri, yurtseverleri, ölüm saçan, savaş getiren, eli kanlı terör örgütü NATO ile, Filistin halkı üzerine bombalar yağdıran İsrail ile, tüm dünyada savaş politikalarının mimarı ABD ile savaşacağız. Bu memleket bizim diyen Nazım’ın, Tam bağımsız Türkiye diyen Denizlerin sosyalizm mücadelesini taşıyacağız."
Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril'in konuşmasının ardından TKP İzmir İl Örgütü, ABD savaş gemisi USS Wasp'tan görünecek şekilde, üzerinde "Yankee Go Home" yazan bir pankart astı. Pankart asılırken sık sık, "Yankee Go Home" ve "ABD Defol, Bu Memleket Bizim" sloganları atıldı.

Kaynak: BÜLTEN