Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tepki çeken bir karara imza attı. TMMOB, bundan sonra genel kurul ilanlarını yerel gazetelerde değil de kendi internet sitesinde yayınlama kararı aldı.

TMMOB'un bu kararı ise yerel basına darbe olarak yorumlandı. Zor şartlarda geçinmeye çalışan yerel basın ilanlarla ayakta kalmaya çalışıyordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı tasarruf paketine birlik tepki göstermiş ve tasarrufla hizmetlerin niteliğinin ve niceliğinin azalacağını belirtmişti. Şimdi birliğin kendisinin aynı tavrı takınması ise tek kelime ile "iki yüzlülük" olarak yorumlandı.

Alınan karar özellikle yerel gazetelerin tepkisine neden oldu.

Adeta yerel basının ekmeğine göz diken karar şöyle duyuruldu:

"2/12/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede”, (e) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede” ve aynı bentte yer alan “Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde yer alan “Oda merkezi bulunan yerlerde birer gazete ile” ibaresi “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasının (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alan “Oda merkezinin bulunduğu yerde bir gazetede” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer."

Kaynak: Haber Merkezi