Batuhan KAYA- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilip, henüz 2 ay geçtikten sonra görevden alınan Mutlu Gürler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı olarak atandı.

Kendisi atayıp kendisi görevden almıştı

Gürler, bizzat İzBB Başkanı Cemil Tugay tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden getirilerek İZSU Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştı ve göreve gelişinden yaklaşık 2 ay sonra görevden alınmıştı. Gürler’in geçmiş dönemde Tugay tarafından atanıp henüz 2 ay süren çalışmasından sonra görevden alınmasının nedeni ise anlaşılamamıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemi’nde paylaşılan atama bilgisi ise şu şekilde:
“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Uzman kadrosunda bulunan Sedat KİRT'in, 1’inci derece Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı kadrosuna; İZSU Genel Müdürlüğü Uzman kadrosunda bulunan Mutlu GÜRLER'in, 1’inci derece Afet İşleri Dairesi Başkanı kadrosuna atamaları yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederim. Dr. Cemil TUGAY İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Dai.Bşk.E.2062235)”

Muhabir: Batuhan KAYA