DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ve Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, dün İzBB Başkanı’nın makamının bulunduğu Egemenlik Binası’na giderek, direnişte olan işçilere destek verdi. Sendika Başkanı Ercan Gül, “Direniş başlarsa üzerimize düşeni yaparız demiştik. Bugün Belediye-İş ve Genel-İş üyelerinin birlikte direniş yapması tarihte bir ilktir” dedi.

Oturma eylemi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye’sinden seçim döneminde işe alındıkları için işten çıkarılan İZDOĞA ve İZNERJİ işçilerin işe geri dönmek için başkanlık makamının yer aldığı Egemenlik Evi önünde başlattıkları oturma eylemi üçüncü gününde de devam etti. 

Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube'nin Başkanı Savaş Atalay ve Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ile şube yöneticileri direnişteki işçileri ziyaret etti. Sendikacılar işçilere destek mesajları verdi. 

Tarihte ilktir

İlk olarak işçilere seslenen Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Bu sürecin buraya gelmemesi için üyelerimizle birlikte masada müzakere çağrılarında bulunduk. Ancak 12 gündür olumlu bir yanıt alamadığımız için bu direnişe başlama kararı aldılar. Bizler de üzerimize düşen neyse yanınızda olma sözü verdik. Ben de 20 yıldır belediyede çalışan bir kardeşinizim. Belediye-İş ve DİSK üyelerinin bu direnişi tarihte bir ilktir. Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanımız Şavaş Atalay ile direnişinizi selamlamaya geldik. Bu onurlu mücadelenizden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Sınıf dayanışması vurgusu

Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay da, “A şirketi B şirketi önemli değil. Burada bir işçi kıyımı var. Sınıf dayanışması ile birlikte başarabiliriz. Biz bu işin masada bitmesini isteriz. Cemil Tugay başkanımıza sesleniyoruz gelin oturalım bu işi masada bitirelim” ifadelerini kullandı.

EMEP’ten ziyaret

Emek Partisi ve Emek Gençliği direnen işçilere destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu. Emek Partisi İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, “Hiçbir işçi işten atılmayı hak etmez. Gösterilen hiçbir gerekçeyi kabul etmiyoruz. Ekmekleri için bu belediyede işe başladılarsa hangi siyasi parti kazanırsa kazansın işlerine devam etmeliler ve onların çalışma alanlarını belirleyecek olan da belediyenin kendisidir” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) bünyesinde bulunan İZENERJİ ve İZDOĞA şirketlerinde işten çıkarılan işçiler 22 Mayıs itibariyle ortaklaşarak Egemenlik Binası önünde oturma eylemine başlamıştı.  Mücadelelerinde kararlı olduklarını ve işe iade edilmeyen tek bir arkadaşları kalmayana dek devam edeceklerini vurgulayan işçiler, sıklıkla “İşimizi geri istiyoruz” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla haklarını aramaya devam ediyor. Direnişte üçüncü gün geride bırakan işçiler, haksız yere işten çıkarıldıklarını, işe geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Kaynak: Haber merkezi