Vatandaşların daha kaliteli hizmet almasını amaçlayan Manisa'nın Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, teknolojiyi bu hedef doğrultusunda etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Yeni uygulama kapsamında, zabıta ekipleri artık çalışmalarını tablet bilgisayarlar üzerinden yürütecek. Ekipler, tablet bilgisayarlarla TC kimlik numarası ile sorgulama yapabilecek, işyerinin açma ve çalışma ruhsatını kontrol edebilecek, doğrudan ceza yazabilecek ve tutanak tutabilecek. Bu sayede, çözüm süreçleri hızlanacak ve hizmet kalitesi artacak. 

Ekipler işgal denetimlerine devam ediyor

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yayaların cadde ve sokaklardaki kaldırımları güvenli kullanabilmeleri amacıyla Turgutlu genelinde pek çok noktada denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimler sırasında kanun ve mevzuata aykırı olarak motorlu araç, ticari malzeme ve gıda ürünlerini kaldırım ve yol kenarlarına yerleştiren işyerleri hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Kaldırım ve yol işgalinin önüne geçmek adına denetim ve çalışmalar devam edecek.

Başkan Akın: Teknoloji kullanarak hizmet kalitesi artacak

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Zabıta ekiplerimizin teknolojiyi kullanarak hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Tablet bilgisayarların kullanımı, hem vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı yanıt vermemizi sağlayacak hem de ekiplerimizin iş süreçlerini daha verimli hale getirecek. Teknolojik yeniliklerle hizmet anlayışımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN