Urla Belediyesi, köpeğe şiddet görüntülerini kınadı. 30 Mayıs tarihinde bazı sosyal medya hesapları ve internet haber sayfalarında Urla’da bir köpeğe şiddet uygulanarak barınağa götürülmesi görüntüleri yer aldı. Görüntüler hakkında belediyeden açıklama geldi. 
Vahşeti Kınıyoruz, başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
“30.05.2024 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sayfalarında yer alan görüntülerde, İzmir’in Urla ilçesi çıkışında meydana geldiği iddia edilen olayda, görevlilerin bir köpeği vahşice götürdüğüne hep  birlikte üzülerek tanık olduk.

Kurumumuz personeli böyle bir müdahalede bulunmadı

Yapılan incelemeler sonucunda kurumumuz personellerinin böyle bir müdahalede bulunmadığı, vakanın ilçemiz sınırları içerisinde yaşanmadığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili savcılık makamlarına gerekli bilgi verilmiştir. Konu savcılığa intikal etmiştir. Urla’da yaşandığı iddia edilen ve ilçemiz sınırlarında gerçekleşmediği tespit edilen olayın üzüntüsü sizlerle paylaşıyoruz.

Can dostlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz

Urla Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da sokaktaki can dostlarımızın sesi olmaya, onlarla birlikte mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.”

Editör: Esra Seyirden