SEMRA İĞTAÇ- Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Lider Çelik, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada göz sağlığı hakkında önemli uyarılarda bulundu. Çelik, başkasının gözlüğünü kullanmamanın önemine değindi.

Yılda bir göz kontrolü şart

Çelik, gözlük kullanan kişilerin yılda bir kez göz kontrolü yaptırmalarında fayda olduğunu belirtti. "Eğer ki gözlük kullanıcısıysanız, yılda bir kere göz kontrolü yaptırmanızda fayda vardır. Bunun dışında muayene sırasında tespit edilen başka sorunlar daha sık gelmenizi gerektirebilir. Ancak gözlükse sorun, yılda bir kontrol yeterlidir," dedi.

Başkasının gözlüğünü takmayın

Çelik, gözlüklerin kaybolması veya kırılması durumunda başkasının gözlüğünü takmanın doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı. "Kimi zaman hastalarımızın gözlükleri kaybolduğunda, bulamadıklarında, kırdıklarında eşinin, annesinin, babasının gözlüğünü takıverdiklerini işitiyoruz. Bunun doğru bir yaklaşım olmadığını belirtmek isterim," dedi.

Sağlık sorunlarına neden olabilir

Çelik, numarası çok yakın bile olsa, astigmat varlığı veya yokluğu başkasının gözlüğünün sizi rahatsız etmesine sebep olabileceğini söyledi. “Sonrasında birkaç gün baş ağrısı, bulantı, denge kaybı gibi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Her ne kadar bu sorunlar kalıcı bir etki yaratmasa da, uygulamada doğru olmadığını belirtmek isterim," diye konuştu.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ