Kurban Bayramı'nın ardından Meclis'e gelmesi beklenen yeni vergi paketinde yurt dışı çıkış harcı ücreti 150 TL'den 1500 TL'ye çıkarılacak. Ancak Vergi Uzmanı Nedim Türkmen'in iddiasına göre yurt dışı çıkış harcı 3000 TL olacak.

Bu durumda yapılan zam oranı yüzde 9000 değil yüzde 1900 olacak. Nedim Türkmen Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait paylaştığı metinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından yurt dışına çıkış başına alınacak harç tutarı 3.000 TL olacak.

Vatandaşı canından bezirecek

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise duruma tepki gösterdi. Bingöl şu ifadeleri kullandı: Yurtdışına çıkış harcı için yeni tutarın 3.000 TL olması ve her yıl “yeniden değerleme oranında” artırılması öneriliyormuş. Ülkeyi Kuzey Kore’ye çevirecek bu öneride yapılan abuk sabuk etki analizi ile beklenen gelir hedefi ise 12,5 milyar liraymış! Oysa bu yıl sadece faize ödeyeceğimiz tutar bunun 100 katı yani 1 trilyon 254 milyar liradır.
Beyler, havuzdaki kocaman delikleri tıkamadan, vatandaşı canından bezdirecek vergi artışlarıyla Hazine havuzu dolmaz. İşin kötüsü, yanlışı yapan başkası, ceremesini çeken başkası. Atatürk ülkeyi demir ağlarla örüp seyahat imkanı sağlarken, birileri ülkeyi vergi ağlarıyla dünyadan soyutlamaya çalışıyor…

Açıklama geldi

Konu ile ilgili açıklama geldi Söz konusu iddianın tepki toplaması üzerine açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktardı. Söz konusu sunumun eski bir tarihe dayandığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi