İstanbul’da bebekleri bazı anlaşmalı hastanelere sevk ederek ölümüne sebep olan, “ihmalkarlık” gibi gösterilerek bu bebeklerin ölümüne yol açarak yasadışı gelir elde eden çete hakkkındaki haberler ülke gündemine oturdu. 12 bebeğin kasten öldürüldüğü olaydan sonra adı sıklıkla duyulan Fırat Sarı kimdir? İşte cevabı...

Fırat Sarı; yenidoğan bebekleri bazı anlaşmalı hastanelere sevk ederek onların ölümüne sebep olan, bu cinayetleri hastanelerde “ihmalkarlık” süsü vererek gerçekleştiren çetenin liderlerinden biridir. Bu yolla yasadışı gelir elde eden çete yapılanmasının başlarından biri olan Sarı, İstanbul’daki Reyap Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Tıp eğitimini Trakya Üniversitesi’nde aldığı bilinen Sarı, Medisense Sağlık Hizmetleri işletmelerinin de sahibidir.

Ayrıca Sarı, eğitim aldığı dönemde PKK üyeliği nedenle hüküm giymiştir. 5 yıl cezaevinde kalmasının ardından Sarı, eğitimine devam ederek diploma elde etmiştir. Şark görevinin ardından, İstanbul’a giderek burada çeşitli hastanelerde görev yapan Sarı, 8 yıl önce kurulan Medisense adlı sağlık hizmetleri şirketinin tek hissedarıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ