Toplumcu belediyecilik anlayışıyla vatandaşların ihtiyaçlarını destekleyen Konak Belediyesi, ‘Hoş Geldin Bebek’ ve ‘Emzirme Eğitimi’ projeleriyle yeni doğan Konaklılar ile annelerin yanında olmayı sürdürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen projeler kapsamında hayata gözlerini Konak’ta açan bebeklerin ilk günlerinde kullanılacak malzeme ve giysilerin yer aldığı çanta başvurular üzerine adreslere teslim ediliyor. Ayrıca alanında uzman hemşireler de bebeklerin sağlıklı büyümesini kolaylaştırmak için talepte bulunan annelere emzirme eğitimi veriyor.

Miniklerin hediyeleri Konak'tan

Doğumdan sonra en geç üç ay içerisinde bebeğin kimlik kartı ile birlikte Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların incelenmesiyle belirlenen ihtiyaçlı aileler, evinde ziyaret edilerek minik Konaklılara ilk hediyeleri Konak Belediyesi tarafından sunuluyor. Hoş Geldin Bebek çantasının içerisinde bebek bezinden ıslak beze, alt açma örtüsünden biberona, zıbından çoraba kadar bebeğin ilk günlerinde kullanılacak malzeme ve giysiler yer alıyor.

Annelere eğitim

Konak Belediyesi, bebeklerin sağlıklı büyümesini kolaylaştırmak ve aileleri bu konuda desteklemek amacıyla yeni doğum yapan annelere emzirme eğitimi hizmeti de sunuyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bebeğin doğumundan sonra 6 ay içerisinde talepte bulunan annelere, alanında uzman hemşireler tarafından sağlıklı emzirme yöntemlerinin yanı sıra bebek bakımı, anne sütünün önemi ve beslenme konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor.

Faydalanmak isteyenler arıyor

Yoğun ilgi gören Hoş Geldin Bebek projesi ile birlikte uygulanan Emzirme Eğitimi’ne, yeni doğum yapan veya gebe kadınlar başvuruda bulunabilir. Hizmetlerden faydalanmak isteyenler 0232 425 04 34 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: Bülten