Zafer Partisi, Diyarbakır'daki 12 km'lik bulvara verilen Şeyh Sait ismine karşı açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını duyurdu..  Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevdagül Tunçer, Aralık 2023'te Şeyh Sait isminin bulvara verildiğini öğrendiklerini ve Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın talimatıyla iptal davası açtıklarını belirtti. Tunçer, bu kararın 7 aylık bir sürecin sonunda Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi tarafından alındığını ifade etti.

Tunçer, sürecin normalden uzun sürdüğünü ve bu durumun belediyenin 2011'de aldığı kararın kanunen gerekli olan Valilik onayının bulunmadığını ortaya koyduklarını açıkladı. İyi Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun yaptığı açıklamada, Valilik onayının bulunmadığının altını çizdiği ve bu bilginin davaya destek sağladığını belirtti.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Aralık 2023’te Diyarbakır’da 12 km’lik bir bulvara Şey Sait isminin verildiğini öğrendik. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ bunun üzerine iptal davası açmamız için bize talimat verdi. O sıra Karadeniz gezisindeydik ve Trabzon Adliyesi’ne giderek Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ adına vekaleten bulvara Şeyh Sait isminin verilmesine yönelik karara karşı iptal davası açtım. Bugün, Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Bunu, Türk kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyuyorum. Bu mücadele yedi aylık bir süreci kapsadı. Normalde yürütmenin durdurulması kararı 15 gün bir ay içerisinde verilir. Süreç biraz uzadı ya da uzatıldı bilemiyoruz. Dosyaya giren bilgide 2011 yılında belediyenin bu kararı aldığını ve kanunen gerekli olan Valilik onayının verilmediğini yaklaşık beş ay kadar önce gördük. Bu bilgi her bakımdan kanuna aykırı olan bu kararın aslında şekil bakımından da en başından bu yana sakat olduğunu ortaya koymuştu.

Bu süreçte İyi Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı; verdiği soru önergesine cevap olarak Valilik onayının bulunmadığı cevabının geldiğini duyurdu. Bu duyuru sanki, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya bu kararı, ismi iptal etti gibi haberleştirildi. Gerçeği yansıtmamaktaydı. Valilik onayının olmadığı bilgisi bizim dava dosyamıza zaten girmişti. İşlemi en başından bu yana sakat kılan etkenlerden bir tanesiydi. Yani yeni verilmiş bir iptal kararı yoktu. Buna yönelik geçmişte detaylı bir açıklama yapmıştım. Bizim hukuk mücadelemiz devam etmekteydi. Yedi ay süren mücadelenin sonunda yürütmeyi durdurma kararını aldık.

Şimdiye kadar Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ dışında kimse bu karara karşı hukuki yollara başvurmamış. 2011’den bu yana gerek seçilmiş belediyeler gerek atanan kayyım belediyeler bir işlem yapmamışlar.

Nasıl ki Atatürk ve silah arkadaşları emperyalizm işbirlikçileriyle, cumhuriyet düşmanlarıyla mücadele edip onları ezdiyse bizler de bugün günümüzde yaşayan cumhuriyet düşmanlarıyla Zafer Partisi olarak topyekün mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururum.

Av. Sevdagül Tunçer

Zafer Partisi Basından Sor. Gen. Bşk. Yrd."

Kaynak: BÜLTEN