Semra İğtaç- Efes Selçuk, İzmir’de düzenlenecek 17. Türkiye Uluslararası Tiyatro Buluşması, tiyatroseverleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. İz Televizyonu’nda Semra İğtaç’ın hazırladığı ve canlı yayınlanan Eşik Bekçisi Programı’na konuk olan Mevzu Tiyatro Kurucusu Özgün Aytar ve Oyun Hamuru Tiyatrosu Kurucusu Burak Özbaykuş, festival hakkında bilgi verdi ve tüm tiyatroseverleri bu önemli buluşmaya davet etti.

Oyuncu grupları tanışıyor

Özgün Aytar, festivalle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yıl 17’ncisi düzenleniyor. Türkiye Uluslararası Tiyatro Buluşması’nda çeşitli atölyeler olacak. Farklı alanlarda uzmanlaşmış eğitmenler oyunculuk üzerine eğitimler verecek. Hocaların öğrencilerle bir araya geldiği söyleşiler düzenlenecek. Yurtiçinden ve yurtdışından birçok tiyatro oyunu sergilenecek. Bu etkinlikler, mesleki dayanışmayı artıran önemli buluşmalar sağlıyor. Farklı tiyatrolar birbirlerini tanıma fırsatı buluyor, oyuncu grupları tanışıyor. Özellikle ustalar ve gençler bir araya gelerek sadece ders değil, sohbet edebiliyorlar. Bu, gençler için oldukça verimli oluyor.”

400 kişiye ulaşıldı

Oyuncu adaylarının bu tiyatro buluşmasına mutlaka katılması gerektiğini vurgulayan Burak Özbaykuş ise şöyle konuştu: “Bu festival hem oyuncuları hem de oyuncuların yöntemlerini belirleyen ustaları, onların yürümeleri gerektiği yolu gösteren ustaları bir araya getiriyor. Ve bunu sadece oyunculuk üzerinden de yapmıyor. İçinde hareket atölyesi, dans atölyesi, doğaçlama atölyesi ve tango atölyesi var. Bir oyuncuyu sahnede kendini gösterebilecek tüm varyasyonlarla donatabilecek bilgiler bu festivalde atölyelere katılarak edinilebilir. Bugüne kadar bu festivale katılan birçok oyuncu adayını şimdi meslektaşımız olarak görüyoruz. Sahnede izliyoruz, hatta bazıları artık atölyelerde eğitim veriyorlar. İlk festivalde belki 50 kişiyle başladık ama bugün 400 kişiye ulaştık. Ayrıca buluşma, Selçuk kentinin de kültürüne ve ticaretine büyük katkı sağlıyor. Tragedyanın doğduğu topraklarda bu kez 17’incisi düzenlenen Türkiye tiyatro buluşmasıyla tiyatrocuların tiratları tekrar Selçuk sokakalarında yankılanacak.”

Festivalin Efes Selçuk’ta, kamp şeklinde gerçekleştirileceğini belirten Özbaykuş, tiyatroya ilgi duyan herkesi bu etkinliğe davet etti.

Muhabir: Semra İğtaç