Son günlerde sivrisinek ve yakarcaların ısırığı birçok kişinin canını acıtıyor ve kaşıntılara hatta ödemlere neden oluyor. Neyse ki, bu kaşıntı ve rahatsızlıklardan kurtulmanın doğal yolları var. Sinek ısırığı nasıl geçer? İşte, sivrisinek ısırığına iyi gelen 6 doğal tarif...


1- Bal:

Bal, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için evde tedavi konusunda yaygınca kullanılır. Sinek ısırığı kaşıntısı üzerine küçük bir damla bal sürmek iltihabı azaltabilir ve kaşınma refleksinizi engelleyebilir.

Baleell

 2- Fesleğen:

Fesleğende bulunan öjenol adlı kimyasal bileşen kaşıntılı cildi rahatlatabilir. 2 bardak su kaynatıp 15-20 gram kuru fesleğen yaprağı ekleyin. Karışım soğuyunca bir bezle ısırık bölgesine sürün. Alternatif olarak taze fesleğen yapraklarını ince doğrayarak da cildinize sürebilirsiniz.

Feslegen Nedir Faydalari

3- Elma sirkesi:

Sivrisinek ısırığı kaşıntısı üzerine bir damla sirke damlatmak batma ve yanma hissini azaltabilir. Çok fazla kaşınıyorsanız, bir bezi soğuk su ve sirke karışımına batırıp ısırığa sürebilirsiniz. Farklı noktalarınızda çok fazla ısırık varsa, 2 bardak sirkeyi ılık bir banyoda seyreltip 20 dakika boyunca içinde kalabilirsiniz.

Hakiki Elma Sirkesi

4- Papatya çayı:

Papatya çayı cilde uygulandığında iltihabı azaltabilir ve cilt tahrişini hafifletebilir. Papatya çayı poşetlerini suya koyup buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çay poşetindeki fazla suyu sıkarak doğrudan ısırıklara uygulayabilirsiniz.

Papatya Cayinin Faydalari 3808

5- Buz kompresi:

Soğuk ve buz iltihabı azaltabilir. Aynı zamanda cildi uyuşturur ve bu da anlık ve kısa süreli rahatlama sağlar. Sivrisinek ısırığı kaşıntısı için kırılmış buzla dolu bir torba kullanabilirsiniz. Buzu, ısırılan yerin üzerinde uzun süre bırakmamak ve cildinizle buz arasına el bezi veya kağıt havlu gibi bir bariyer koymak önemlidir.

Sivrisinek Isirigi Nasil Gecer

6- Aloe vera:

Aloe vera cilt sorunları için mucizevi bir bitkidir. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde küçük yaraları iyileştirmeye ve enfeksiyonları azaltmaya yardımcı olabilir. Bitkinin jelini tahriş olan bölgeye uygulayıp kurumasını bekleyin ve gerektiğinde tekrar uygulayın.

Kaynak: HABER MERKEZİ