Çeşme Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilçede bulunan 3 önemli plajı sigara izmaritlerinden kurtaracak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 

Söz konusu farkındalık projesinde, plajlara yerleştirilen sigara izmariti toplama kutuları sayesinde Ilıca Büyük Plajı, Kocakarı Plajı ve Tekke Plajı izmaritlerden temizlenecek. İzmarit toplayan vatandaşlar, izmarit dolu kutuyu getirip diledikleri bir meşrubatı Çeştur Cafelerden ücretsiz olarak alabilecekler. 

Çeşme için el ele verelim

Konuya ilişkin paylaşım yapan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzün başlattığı anlamlı projeyle, Ilıca Büyük Plajımız, Kocakarı Plajımız ve Tekke Plajımızı daha temiz ve sağlıklı bir hale getirmek için önemli bir girişimde bulunduk. Bu plajlara yerleştirdiğimiz sigara izmariti toplama kutuları sayesinde, izmarit atıklarını hep birlikte temizleyerek doğamızı koruyoruz. 

İzmarit toplayan tüm duyarlı vatandaşlarımız, izmarit dolu kutuyu getirip diledikleri bir meşrubatı Çeştur Cafelerden ücretsiz olarak alabilecekler. 

Bu projeyle, sadece plajlarımızı değil, aynı zamanda geleceğimizi de temiz tutuyoruz. Birlikte daha yaşanabilir bir Çeşme için el ele veriyor, çevremizi hep birlikte güzelleştiriyoruz.

*Sigara izmaritlerini yere atan vatandaşlarımıza Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası uygulanmaktadır.

Denizli'yle alay etti

Denizli'nin paylaşımına yüzlerce beğeni gelirken AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ise farkındalık projesiyle dalga geçti.

Denizli'nin paylaşımını alıntılayan Ayvalı ise şu ifadeleri kullandı: 

"Çeşme İlkokulu öğrencileri geliştirdikleri Sıfır atık projesi kapsamında sahilde sigara izmariti topladı. 

1. Sınıf öğrencisi Lal Denizli, büyüyünce belediye başkanı olmak istediğini ve Çeşme için daha büyük projeler üreteceğini söyledi."

AKP’li Ayvalı’nın sosyal sorumluluk projesini ti’ye alan yaklaşımı tepki çekti.

Kaynak: Haber merkezi