Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, bazı yakınlarını işe aldığı iddiaları üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İsimleri teker teker açıklayan Yıldız, "Bilinmesini isterim ki; bu asılsız haberlerle ilgili hukuki tüm süreçleri işletecek; yılmadan ve usanmadan omurgamızı korumayı, sizlere doğru bilgi vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yıldız şu açıklamayı yaptı:

Bildiğiniz üzere, göreve geldiğim ilk günden itibaren attığım her adımı açık yüreklilikle sizlerle paylaştım. Hiçbir karar ve uygulamamı gizlemedim; gerçek neyse masanın üstüne koydum. Ancak, ne yazık ki; belediyemizi hedef gösteren asılsız, dedikodu niteliğindeki haberlerin önüne geçmek çok mümkün olamamaktadır.

Sabah ve Yeni Asır Gazeteleri, 10.09.2024 tarihinde bazı akrabalarımı ve yakınım olan kişileri belediyeye işe aldığım ve yetkilendirdiğim iddialarıyla bir haber yapılmıştır. Hiçbir bilgi ve dayanakları olmaksızın ortaya atılan bu iddiaları çürütmek hiç de zor değildir. Dayım, yengem ve kuzenim olduğunu iddia ettikleri, ancak uzaktan akrabam olan isimler, benden önceki dönemlerde, yıllar önce işe alınmış isimlerdir. Doğrulama ihtiyacı duymadıkları gibi, isim dahi veremedikleri haberde işaret edilen Ali Yaşar 16.03.2006 tarihinde işe başlamıştır; formen görevindedir. Arda Yaşar; 05.12.2013 tarihinde işe başlamış olup, büro personeli olarak insan kaynaklarında çalışmaktadır. Songül Yaşar ise 05.04.2021 tarihinde işe başlamıştır ve büro personelidir. Ayrıca; hemşehrim ve partilim olduğu için işe aldığım öne sürülenlerden Emrah Bari'nin belediyemizle hiçbir bağı yoktur. Mehmet Kazar ise; emeklidir, belediyemizin hiçbir iştirakinde çalışmamakta, maaş ve nakdi yardım almamakta, Gıda Bankası Derneği'nde görev yapmaktadır.

Bizim belediyeciliğimizde ayırma, kayırma yoktur

Görünüyor ki, bizler ne kadar dürüst, açık ve eşitlikçi olsak da bazı kesimlerin taşlama, yıpratma girişimlerine maruz kalmaya devam edeceğiz. Bilinmesini isterim ki; bu asılsız haberlerle ilgili hukuki tüm süreçleri işletecek; yılmadan ve usanmadan omurgamızı korumayı, sizlere doğru bilgi vermeyi sürdüreceğiz. Bizim siyaset ve belediyecilik anlayışımızda ayırma, kayırma yoktur. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in her fırsatta altını çizdiği, hatta doğrudan müdahale ettiği üzere; akraba, eş dost atamaları yoktur. Liyakat ve hakkaniyetle üretmeye; bize inanan halkımızla birlikte önümüze bakmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.

Muhabir: Eylül SANSÜR